Skoro dvije godine iz Tužilaštva samo: Istraga u toku! - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Skoro dvije godine iz Tužilaštva samo: Istraga u toku!

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je 28. juna 2018. godine pokrenulo istragu ubistva Davida Dragičevića. Skoro dvije godine kasnije još uvijek nema nikakvih konkretnih informacija o istrazi ovog svirepog zločina. Iz Okružnog tužilaštva i dalje tvrde da je istraga u toku.

Skoro dvije godine istraga ubistva Davida Dragičevića formalno je u toku, međutim nikakvog konkretnog rezultata nema.

Šta je u istrazi uopšte urađeno i zašto ona još nije okončana nije poznato.

Na pitanje BN TV zašto ni poslije skoro dvije godine od pokretanja istražnog postupka, nema odgovora na pitanje: Ko je ubio Davida Dragičevića?

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva ponovo odgovaraju da je istražni postupak u toku.

“Okružno javno tužilaštvo Banja Luka do sada je preduzelo sve potrebne i odgovarajuće istražne radnje i dalje ih preduzima, kako bi se istraga u ovom krivičnom predmetu okončala otkrivanjem izvršilaca krivičnog djela. S obzirom da se krivični predmet nalazi u fazi istrage u interesu iste, ne možemo saopštiti više informacija”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kakvim istražnim radnjama bez ikakvog konkretnog pomaka se tužioci bave dvije godine i dalje je misterija. Advokat porodice Dragičević smatra da je odavno jasno da se istraga vodi samo da bi se stvorio privid da tužioci nešto rade, a ne sa namjerom da se istraži svirepo ubistvo Davida Dragičevića.

-Okružno tužilaštvo ne provodi nikakvu istragu, nego se samo kupuje vrijeme i čeka da javnost sve zaboravi, smatraju u grupi Pravda za Davida. Kažu da sve aktivnosti u cilju otkrivanja odgovornih za ubistvo Davida Dragičevića stoje u mjestu, dok se represivne mjere i procesi protiv građana koji podržavaju porodicu Dragičević ekspresno provode.

Beživotno tijelo Davida Dragičevića je pronađeno 24. marta 2018. godine. Dva dana kasnije, iz policije Republike Srpske su na pres konferenciji rekli da se David potukao, opljačkao kuću, a onda sam upao u rijeku Crkvenu i da je smrt zades. Međutim, tužilaštvo je nakon protesta grupe Pravda za Davida i pritisaka javnosti otvorilo istragu ubistva Davida Dragičevića u junu 2018. godine. Od tada, istraga se ne pomjera sa mrtve tačke.

BN TV

Danas objavljeno

Vučić o ulasku Srbije u EU: “Zavisi”

Vanja A

“Ovde žive dobri ljudi”

Vanja A

Srbija dobila još jedan aerodrom

M.

Ostavite komentar