Skoro 100 stranaca kažnjeno u austrijskom skijalištu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Skoro 100 stranaca kažnjeno u austrijskom skijalištu

Austrijska policija pronašla je 96 stranaca iz cijele Evrope na skijalištu Sankt Anton am Arlberg koji su prekršili pravila u vezi sa ulaskom u zemlju i epidemiološkim merama zbog pandemije kovid-19.

Helmut Mal, gradonačelnik Svetog Antona u Tirolu, jednog od najboljih austrijskih skijaških odmarališta, potvrdio je ove nedelje da su desetine mladih turista iz cele Evrope nedavno došle u njegov grad i zaobišle pravila zaključavanja i da su zbog toga kažnjeni, navodi Rojters.

“Između ostalih, više Britanaca, Danaca, Šveđana, Rumuna, Nemaca, Australijanaca, Iraca i Poljaka je provereno i kažnjeno”, saopštila je policija pokrajine Tirol u petak uveče, prenosi agencija.

Oni koji su otkriveni u prekršaju epidemioloških mera biće kažnjeni sa 2.180 evra, navodi se u saopštenju policije.

Poslednjih nedelja javnost je bila zapanjena saznanjem da se ova pravila zaobilaze preko navodnih obuka i prijava za posao koji turisti koriste kako bi zaobišli stroga pravila karantina koja su na snazi kako bi obeshrabrila njihov dolazak u austrijska skijališta.

Žarišta epidemije su se pojavila u odmaralištima koje redovni skijaši ne mogu da koriste, već samo polaznici za obuku učitelja skijanja koje su dozvoljene za učesnike iz cele Evrope.

Turistički smeštaj dostupan je samo poslovnim putnicima, a gradonačelnik Svetog Antona rekao je da su se novi gosti prijavili na lokalnu adresu i naveli da traže posao iako u gradu nema slobodnih poslova.

Policija nije precizno navela koja su krivična dela počinjena, ali je rekla da su stranci prekršili zakone o zaključavanju i imigraciji, kao i zakon o prijavi adrese, navodi Rojters.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Ko je majka, a ko ćerka? Ova žena potrošila je 50 hiljada evra na operacije

Zeljka

Kakva ljubav: U braku su 67 godina, susret poslije 8 mjeseci izmamio suze

Zeljka

Četvoro djece princa Filipa biće u pratnji kovčega

Zeljka

Ostavite komentar