Škole u RS se zatvaraju na četiri dana: Ministarstvo prosvjete poslalo iznenadni dopis direktorima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Škole u RS se zatvaraju na četiri dana: Ministarstvo prosvjete poslalo iznenadni dopis direktorima

Đaci osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, koje su određene kao biračka mjesta, neće pohađati nastavu u školama od 16. do 20. novembra.

Direktor banjalučke Osnovne škole „Borisav Stanković“ Rade Krecelj za Srpskainfo potvrđuje da su od Ministarstva prosvjete dobili dopis u kojem se traži da se izjasne da li je njihova škola određena kao biračko mjesto za predstojeće lokalne izbore u BiH. Republička uprava civilne zaštite dezinfikovaće prostorije škola, koje budu određene kao biračka mjesta, od 16. do 20. novembra, te će se nastava u ovom periodu organizovati upotrebom Office 365 edukativnih alata ili drugih platformi za učenje na daljinu navodi se u dopisu Ministarstva prosvjete.

Krecelj, koji je direktor škole u kojoj nastavu pohađa 667 učenika, kaže da će nastavnici i đaci do tada biti spremni za nastavu posredstvom Office 365 edukativnih alata.

–Mi smo već započeli obuku nastavnog osoblja, ali i đaka. Vjerujemo da ćemo do tada biti spremni za takav vid nastave – poručuje Krecelj.

On dodaje da u ovoj školi nije zabilježen nijedan slučaj đaka kod kojeg je potvrđen novi virus korona.

Gotovo sve osnovne škole u Republici Srpskoj su za svake izbore u BiH služile i kao prostorije biračkih mjesta. Sa srednjim školama je malo drugačija situacija, odnosno manji broj tih škola su biračka mjesta.

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini su zakazani za 15. novembar 2020. godine.

FOTO: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Autor: Srpskainfo, Tijana Grujić

Danas objavljeno

Potres kod Zadra

M.

Eksplozija u firmi u Goraždu, muškarac povrijeđen

M.

“Svijet se suočava sa egzistencijalnim prijetnjama”

M.

Ostavite komentar