Škole spremne za đake, a ovo su preporuke - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Škole spremne za đake, a ovo su preporuke

Institut za javno zdravstvo RS objavio je na svojoj internet stranici detaljne preporuke za novu školsku godinu u Srpskoj te izvođenje nastave koja počinje 1. septembra.

Upreporukama su na pet stranica objasnili sve od toga kako se treba ponašati pri dolasku u školu i kretanju po školi, do organizacije nastave i ponašanja svih u školi u slučaju pojave sumnje na zarazu visum korona.

Istovremeno, kako bi nova pravila u školama lakše prijavili i sami đaci, pripremljeni su i plakati o mjerama koji će biti postavljeni u svim školama, koji su jednostavni i prilagođeni djeci, poručili su iz Instituta.

U aktivima direktora škola u RS za Srpskainfo danas su potvrdili da im se plakati isporučuju i da će biti istaknuti u svim školama.

Na njima se đacima objašnjava da treba da nose maske u školi, drže distancu, ne dijele užinu, ne zadržavaju se u dvorištima škola, kao i da odmore provode u učionicama.

Istovremeno, kako nam je rečeno, sve škole bi do kraja dana sutra trebalo da javno istaknu obavještenja o rasporedima nastave i smjena za đake, odnosno raspored trajanja časova.

Danas objavljeno

Potpisani zaključci političkih lidera u vezi krize izazvane “Inckovim zakonom”

M.

Podignuta optužnica protiv Belivuka i članova kriminalnog klana

M.

Njemačka: Prevrnuo se autobus iz Srbije, 19 povrijeđenih

M.

Ostavite komentar