Škola na Starčevici biće opremljena do 15. avgusta - BIGportal.ba
Banja Luka

Škola na Starčevici biće opremljena do 15. avgusta

Do 1. septembra, kad počinje nova školska godina, novi, dograđeni dio Osnovne škole „Branko Radičević“ trebalo bi da bude u potpunosti opremljen. Time će, poslije više decenija, biti konačno riješen problem sa organizacijom nastave u jednoj od najopterećenijih škola u Republici Srpskoj. Ove godine, škola je dograđena sa osam novih…

Do 1. septembra, kad počinje nova školska godina, novi, dograđeni dio Osnovne škole „Branko Radičević“ trebalo bi da bude u potpunosti opremljen. Time će, poslije više decenija, biti konačno riješen problem sa organizacijom nastave u jednoj od najopterećenijih škola u Republici Srpskoj.

Ove godine, škola je dograđena sa osam novih učionica, a zahvaljujući ovoj dogradnji, đaci više neće morati pohađati nastavu u tri smjene, što je bio slučaj posljednjih godina.

Prema informacijama iz škole – ugovor za isporuku namještaja sa izabranim dobavljačem potpisan je 31. jula. Rok za dostavu namještaja u školu je 15 dana od dana potpisivanja ugovora, tako da bi učionice trebalo da budu opremljene do 15. avgusta.

U isto vrijeme, tokom ljetnjeg raspusta, aktivno se radi na sanaciji i obnovi ukupno 16 gradskih i prigradskih škola, u okviru velikog plana, vrijednog 600.000 KM.

Ovaj plan je pokrenut još prošle godine, kad su veći ili manji radovi izvedeni u 26 osnovnih i srednjih škola, za šta je izdvojeno 1,9 miliona KM.

Rješevanje problema opterećene škole na Starčevici bio je jedan od prioriteta gradske administracije, koji je zacrtan i programom „Banja Luka 2025“, koji je predstavljen u jesen 2016. godine.

NN

Danas objavljeno

Stanivuković najavio objavljivanje svih računa koje plaća grad

M.

Planirana isključenja električne energije za četvrtak, 21.01.2021. godine

D

Banjaluka: Rođena jedna djevojčica i deset dječaka

M.

Ostavite komentar