Škola crtanja za djecu sa i bez invaliditeta večeras predstavlja rezultate rada - BIGportal.ba
Banja Luka

Škola crtanja za djecu sa i bez invaliditeta večeras predstavlja rezultate rada

Kolektivna izložba likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta biće otvorena danas u 19 časova u Kulturnom centru UDAS. Pored izložbe, polaznici Škole premijerno će, za sve posjetioce, izvesti lutkarsku predstavu ‘’Tri praseta’’. “Na kolektivnoj izložbi će biti predstavljeni likovni radovi, crteži polaznika koja…

Kolektivna izložba likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta biće otvorena danas u 19 časova u Kulturnom centru UDAS. Pored izložbe, polaznici Škole premijerno će, za sve posjetioce, izvesti lutkarsku predstavu ‘’Tri praseta’’.

“Na kolektivnoj izložbi će biti predstavljeni likovni radovi, crteži polaznika koja su crtali i slikali u proteklih pet mjeseci. Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta u prethodnom polugodištu koje je trajalo od februara do juna pohađalo je ukupno 40 djece sa i bez invaliditeta uzrasta od šest do 18 godina. Polaznici Škole su svake subote sticali nova znanja iz slikartsva na zadatu temu” – saopšteno je iz Organizacija amputiraca UDAS RS.

Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta, počela je sa realizacijom 2007. godine. Školu su, pri Kulturnom centru UDAS, u formi pilot projekta, pokrenuli mladi umjetnici sa Akademije likovne umjetnosti Banjaluka.

“Misija Škole crtanja i slikanja je ostala nepromijenjena sve ove godine, a usmjerena je na poticanje uvažavanja različitosti, te promociju prava i mogućnosti djece sa i bez invaliditeta zasnovane na konceptu poštovanja ljudskih prava. Cilj naše Škole jeste da ona bude sigurno i poticajno mjesto gdje će mladi polaznici, djeca sa i bez invaliditeta, iskazati svoje umjetničke i kreativne potencijale uz stručno vođstvo posvećenih profesora likovne kulture. Škola daje mogućnost promocije i predstavlja primjer inkluzivnog pristupa u radu sa djecom sa invaliditetom kao jednog od važnih segmenta u postizanju ravnopravnog odnosa prema djeci sa invaliditetom u našem društvu” – rekli su organizatori.

Objasnili su da polaznici Škole kroz različite crtačke i slikarske tehnike, stvarajući vlastita umjetnička djela stiču nova znanja kako u oblasti crtanja i slikanja tako i u razumijevanju i prihvatanju koncepta različitosti, jednakih mogućnosti za djecu sa invaliditetom.

“Škola je prostor u kojem polaznici svih uzrasta stiču vrijedne životne vještine, uspostavljaju divna i dugotrajna prijateljstva, grade samopuzdanje i potiču jedni druge u okruženju uvažavanja i stvaranja. Do sada je kroz program rada Škole prošlo je preko 100 djece sa i bez invaliditeta” – naglasili su u UDAS.

Danas objavljeno

Iz azila na Manjači udomljena 34 psa

Vanja A

Planirana isključenja električne energije za 05.oktobar 2022. godine

Vanja A

Novo radno vrijeme kovid ambulanti u naselju Dolac

M.

Ostavite komentar