17. Marta 2019.

Škoda stimuliše zaposlene da koriste elektroautomobile – niče 7.000 punjača

Big Portal

Kako se navodi, punjači će biti izgrađeni u neposrednom okruženju tri Škodina češka pogona – Mlada Boleslav, Kvasini i Vrhlabi. Do sada je kompanija već instalirala preko 300 punjača koji su pušteni u probni rad, a broj od 7.000 biće dostignut do 2025. godine. Od toga će 3.600 biti postavljeno na parkinzima zaposlenih u pomenute tri fabrike, a ostali će biti izgrađeni u okolini.

Škoda će u narednih šest godina u infrastrukturu električnih punjača investirati oko 32 miliona evra. Cilj je da što više zaposlenih u Škodinim pogonima u budućnosti počne da koristi elektrifikovane automobile.

Češki proizvođač se, kao deo Volkswagen grupe, opredelio za “električnu budućnost”, pa će do kraja 2022. Škoda u ponudi već imati preko 10 elektrifikovanih modela (plug-in hibrida i čisto električnih vozila). Već tokom 2019. na tržište stižnu Superb Plug-in Hybrid, a zatim i potpuno električni Citigo.

Na aktuelnom sajmu automobila u Ženevi predstavljen je i koncept budućeg Škodinog serijskog modela na struju. Koncept iV baziran na Volkswagenovoj MEB mehaničkoj platofrmi, razvijenoj specijalno za modele na električni pogon. Pokreću ga dva elektromotora – svaki na po jednoj od osovina, pa automobil ima pogon na sva 4 točka. Ispod poda se nalazi paket litijum-jonskih baterija koje omogućavaju autonomiju u vožnji i do 500 km prema novom, WLTP mrenom ciklusu.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare