Škoda šalje u penziju Citigo - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Škoda šalje u penziju Citigo

Fokusiraće se na veće modele u budućnosti.

Škoda je odlučila da okonča proizvodnju svog najmanjeg modela – Citigo, a naslednik nije u planu.

Citigo se pojavio pre gotovo jedne decenije, 2011. godine, kao prepakovani Volkswagen Up!. Društvo im je pravio i treći sestrinski model, Seat Mii.

Zanimljivo je da će, osim modela sa konvencionalnim pogonom, u penziju i električna varijanta, Citigo-e iV, koja je počela da se izrađuje pre samo godinu dana kao najjeftiniji električni automobil VW grupacije.

Iako se svakako očekivalo da će Škoda prestati da izrađuje Citigo, s obzirom da je na tržištu već skoro čitavu deceniju, spekulisalo se da će češki proizvođač možda ponuditi naslednika, ali to se neće dogoditi – barem ne dok se Volkswagen ne odluči da ponovo pravi sopstveni mali gradski automobil koji će ovog puta biti na električni pogon.

Foto: Škoda promo

Inače, električni Citigo-e iV je već ukinut na nekim velikim evropskim tržištima, poput Nemačke i Francuske, dok se još prodaje u Velikoj Britaniji i Španiji.

Ovaj automobil za pogon koristi elektromotor od 82 KS (61 kW) i 212 Nm, a 0-100 km/h ubrzava za 12,5 s. Opremljen je baterijom kapaciteta 36,8 kWh, koja mu omogućava da sa jednim punjenjem pređe 225-274 km, u zavisnosti od načina vožnje i uslova u saobraćaju.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Policija dobija novi uređaj: Lakše će otkrivati drogirane za volanom

Vanja A

Chevrolet Corvette postaje električni SUV?

Vanja A

Rasel: Želim da osvojim titulu sa Mercedesom

Vanja A

Ostavite komentar