25. Februara 2022.

Škoda pokrenula proizvodnju drugog električnog modela

Big Portal

U glavnom proizvodnom pogonu češke kompanije započela je serijska proizvodnja novog Škodinog električnog modela. Poput prvenca Enyaq iV, i Coupe se temelji na MEB mehaničkoj platformi Volkswagen grupe, namenjenoj vozilima na struju.

Više od 120 primeraka ovog automobila proizvodiće se svakoga dana u fabrici, uz modele Enyaq iV, Octavia i Octavia iV (hibrid).

“Prošle godine smo proizveli 50.000 primeraka električnog modela Enyaq iV. Sada prelazimo na sledeći nivo pokretanjem proizvodnje njegove Coupe verzije”, izjavio je Mihael Oeljeklaus, član uprave Škode za proizvodnju i logistiku.

Foto: Škoda promo

Dve varijante Škode Enyaq iV jedini su modeli koji se temelje na MEB platformi Volkswagen grupe koji se izrađuju izvan Nemačke.

Češki proizvođač ističe da novi električni model Enyaq Coupe iV kombinuje sportske linije sa izdašnim prostorom i nudi kapacitet prtljažnika od 570 litara.

Foto: Škoda promo

Panoramski stakleni krov, koji dolazi kao standard, najveći je u Škodinom asortimanu vozila. Istovremeno je tanji od normalnog krova, što putnicima pruža dodatni prostor za glavu.

Koeficijent otpora vazduha je smanjen u odnosu na Enyaq iV i iznosi cd 0,234. U zavisnosti od konfiguracije, maksimalna autonomija sa punom baterijom iznosi 545 kilometara, prema WLTP standardu.

Foto: Škoda promo

U sklopu svoje NEXT LEVEL – STRATEGY 2030, češki proizvođač automobila se obavezuje da elektrifikuje svoj portfolio modela – do 2030. lansiraće još najmanje tri potpuno električna modela, manja i jeftinija od modela iz porodice Enyaq iV.

b92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare