Škoda Octavia izabrana za "Family Car" u okviru izbora za "Women's World Car of the Year" - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Škoda Octavia izabrana za “Family Car” u okviru izbora za “Women’s World Car of the Year”

Model ŠKODA OCTAVIA je pobedio u okviru nagrade “Women’s World Car of the Year 2020” (“Ženski svetski automobil 2020. godine”) u kategoriji “Family Car” (“Porodični automobil”).

To je za češkog proizvođača automobila prvi uspeh u okviru ove međunarodne nagrade, koja se ove godine dodeljuje deseti put, a koju dodeljuju isključivo stručne automobilske novinarke. Kao jedan od ukupno devet pobednika u pojedinačnim kategorijama, bestseler marke ŠKODA sada konkuriše i za glavnu nagradu: dobitnik glavne nagrade “Women’s World Car of the Year 2020” biće proglašen 8. marta povodom Međunarodnog dana žena. Žiri se sastoji od 48 novinarki iz 38 zemalja od Argentine do Novog Zelanda.

Nagrada “Women’s World Car of the Year” se dodeljuje od 2011. godine, a u žiriju su isključivo stručne automobilske novinarke. Ove godine je 48 članica žirija iz 38 zemalja procenilo svih devet modela koji su bili predstavljeni između januara i decembra 2020. godine te je prvo u svakoj od devet kategorija na početku nominovalo po tri finalista. U kategoriji “Family Car” je pobedu odneo model OCTAVIA te se time plasirao kao kandidat za glavnu nagradu.

Kriterijumi za ocenjivanje su, na primer, bezbednost, kvalitet, cena, dizajn, komfor u vožnji i ekološka prihvatljivost.

Izvor:Skoda.hr

Danas objavljeno

Ples po snjegu Lamborghinija LM002

Vanja A

ZEEKR 001, PODESIVI KLIRENS / 0-100 KM/H U 3,8 SEKUNDI

Vanja A

Električni Zhiji L7 iz Kine

Vanja A

Ostavite komentar