7. Marta 2021.

Škoda Octavia izabrana za “Family Car” u okviru izbora za “Women's World Car of the Year”

Big Portal

To je za češkog proizvođača automobila prvi uspeh u okviru ove međunarodne nagrade, koja se ove godine dodeljuje deseti put, a koju dodeljuju isključivo stručne automobilske novinarke. Kao jedan od ukupno devet pobednika u pojedinačnim kategorijama, bestseler marke ŠKODA sada konkuriše i za glavnu nagradu: dobitnik glavne nagrade “Women's World Car of the Year 2020” biće proglašen 8. marta povodom Međunarodnog dana žena. Žiri se sastoji od 48 novinarki iz 38 zemalja od Argentine do Novog Zelanda.

Nagrada “Women's World Car of the Year” se dodeljuje od 2011. godine, a u žiriju su isključivo stručne automobilske novinarke. Ove godine je 48 članica žirija iz 38 zemalja procenilo svih devet modela koji su bili predstavljeni između januara i decembra 2020. godine te je prvo u svakoj od devet kategorija na početku nominovalo po tri finalista. U kategoriji “Family Car” je pobedu odneo model OCTAVIA te se time plasirao kao kandidat za glavnu nagradu.

Kriterijumi za ocenjivanje su, na primer, bezbednost, kvalitet, cena, dizajn, komfor u vožnji i ekološka prihvatljivost.

Izvor:Skoda.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare