Škoda ima novi patent - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Škoda ima novi patent

Najbolja su jednostavna rješenja, a ovo je definitivno jedno takvo.

Škodini automobili su posljednjih decenija stekli epitet dolične kupovine, ako zbog odličnog omjera uloženog i dobijenog, tako i zbog praktičnosti koju nude Škodini automobili.

U Škodi su sada patentirali još jednu pametnu ideju. Tiče se pojasa, odnosno same kopče. Ako ste jedan od onih koji se živciraju tražeći kopču pri vezivanju ovo bi rješenje moglo biti od pomoći. Posebno noću kada zna biti teško pronaći kopču, odnosno onu pravu.

U Škodi su sada odlučili sveprisutne LED-ice ugraditi i ovdje i time dati ambijentalnoj rasvjeti smisao koji ide dalje od stila. Kopča, odnosno njeno svjetlo ima tri moda rada. Kopča svijetli bijelim svjetlom sve dok putnik ne sjedne na pripadajuće sjedište. U tom trenutku zasvijetli crvenom bojom, a kada se putnik zaveže svjetlo se promjeni u zelenu boju.

U Škodi smatraju da je ovaj patent izuzetno koristan roditeljima. Naime, osvjetljenje olakšava vezanje na stražnjoj klupi jer se lakše pronalazi prava kopča, ali i utvrđuje jesu li se djeca iza zaista zavezala. Svjetlo na kopčama je moguće programirati da daje određen način osvjetljenja pri otvaranju vrata, ili pak da svijetli poput klasične ambijentalne rasvjete.

(Index.hr)

Danas objavljeno

Ne preterujte sa ovim u automobilu – mogu da stradaju bešika i prostata

V.R.

Mansory tjunirao Audi RS7 Sportback

V.R.

Novi Pagani stiže sljedeće godine

V.R.

Ostavite komentar