Škoda Enyaq iV – zvanične skice - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Škoda Enyaq iV – zvanične skice

Škoda je objavila skice eksterijera novog modela Enyaq iV, svog prvog električnog modela, koji će koristiti Volkswagenovu MEB platformu. Premijera je najavljena za 1. septembar.

Češki proizvođač je saopštio da će se budući model odlikovati “emotivnim linijama i uravnoteženim, dinamičnim proporcijama”. Šef dizajna Karl Nojhold rekao je da se proporcije Enyaqa razlikuju od dosadašnjih SUV modela i da automobil ima kraći prednji deo i dužu liniju krova, sa kratkim prepustima, što je omogućila MEB platforma.

On kaže da je karoserija “više izdužena i ekstremno aerodinamična”, sa koeficijentom otpora od samo 0,27. Budući SUV koristi podvozje modela Volkswagen ID 3 i ima enterijer koji “odražava savremeno životno okruženje”. Dizajneri su iskoristili platformu bez menjačkog tunela i dugo međuosovinsko rastojanje i kreirali kabinu koja je “vizuelno prozračna i pruža osećaj veće prostranosti”, tvrdi Škoda.

Novosti za Škodu su prostor za predmete ispod centralne konzole i središnji prostor u više nivoa. Škoda je otkrila da će SUV imati prtljažnik od 585 litara, centralni ekran od 13 inča i head-up prikaz podataka na vetrobranu sa efektom virtuelne realnosti. Posebno je naglašeno da će putnici na zadnjim sedištima imati mnogo prostora za noge.

Enyak stiže na tržište 2021. godine i biće ključni deo Škodinog plana da predstavi 10 elektrifikovanih modela pod markom iV do kraja 2022. godine. Novi SUV će imati pogon na zadnjim ili svim točkovima, tri veličine baterije i pet specifikacija za snagu. Najveća baterija imaće kapacitet od 125kWh i omogućavaće autonomiju od 500km.

Izvor: Nacionalna klasa

Danas objavljeno

Honda NSX iz 1992. s gotovo 650.000 pređenih kilometara

Vanja A

Tesla oduvao prethodni rekord na planu profita uprkos brojnim preprekama

Vanja A

Japan prvi u svijetu uvodi vazdušni taksi nulte emisije od 2025.

Vanja A

Ostavite komentar