16. Augusta 2020.

Škoda Enyaq iV – zvanične skice

Big Portal

Češki proizvođač je saopštio da će se budući model odlikovati “emotivnim linijama i uravnoteženim, dinamičnim proporcijama”. Šef dizajna Karl Nojhold rekao je da se proporcije Enyaqa razlikuju od dosadašnjih SUV modela i da automobil ima kraći prednji deo i dužu liniju krova, sa kratkim prepustima, što je omogućila MEB platforma.

On kaže da je karoserija “više izdužena i ekstremno aerodinamična”, sa koeficijentom otpora od samo 0,27. Budući SUV koristi podvozje modela Volkswagen ID 3 i ima enterijer koji “odražava savremeno životno okruženje”. Dizajneri su iskoristili platformu bez menjačkog tunela i dugo međuosovinsko rastojanje i kreirali kabinu koja je “vizuelno prozračna i pruža osećaj veće prostranosti”, tvrdi Škoda.

Novosti za Škodu su prostor za predmete ispod centralne konzole i središnji prostor u više nivoa. Škoda je otkrila da će SUV imati prtljažnik od 585 litara, centralni ekran od 13 inča i head-up prikaz podataka na vetrobranu sa efektom virtuelne realnosti. Posebno je naglašeno da će putnici na zadnjim sedištima imati mnogo prostora za noge.

Enyak stiže na tržište 2021. godine i biće ključni deo Škodinog plana da predstavi 10 elektrifikovanih modela pod markom iV do kraja 2022. godine. Novi SUV će imati pogon na zadnjim ili svim točkovima, tri veličine baterije i pet specifikacija za snagu. Najveća baterija imaće kapacitet od 125kWh i omogućavaće autonomiju od 500km.

Izvor: Nacionalna klasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare