Skidala crnu magiju širom RS pa uzela više od 35.000 maraka - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Skidala crnu magiju širom RS pa uzela više od 35.000 maraka

Banjalučka polcija u saradnji sa Policijskom upravom Doboj, uhapsila je Patriciju Đorđević (37) iz Vršca iz Srbije zbog sumnje da je od jedne osobe iz Banjaluke uzela 25.300 maraka kako bi joj zazuzvrat skinula crnu magiju rekavši da će joj u suprotnom neko od ukućana umrijeti, dok je na isti način prevarila je šezdesetpetogodišnju ženu iz Teslića i pod izgovorm skidanja crne magije uzela joj više od 10. 000 KM uz priču da će joj unuče umrijeti.

Naime, kako je saopšteno iz policije, 01.decembra prošle godine, nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banjaluka, oštećena osoba prijavila je da je na kućnu adresu došla nepoznata ženska osoba, mlađe životne dobi.

“Sopštila je da će iz njene kuće ubrzo neko umrijeti, te da ona može skinuti tu magiju uz naplatu usluge. Oštećeno lice je iznijelo novac u iznosu od oko 25.300 KM. Nakon toga nepoznata ženska osoba je zatražila od oštećenog lica da joj donese potrebne stvari za skidanje magije, a potom iskoristila njeno odsustvo i udaljila se u nepoznatom pravcu”, saopštili su iz PU Banjaluka.

I Teslićka policija došla je do saznanja da je ova prevarantkinja predstavljajući se kao vračara prevarila i šezdesetpetogodišnju ženu iz Teslića i pod izgovorm skidanja crne magije uzela joj više od 10 000 KM.

Državljanka Srbije je nakon potrage koju je raspisala Policijska stanica Teslić u utorak oko 23.30 uhapšena na graničnom prelazu u mjestu Popovi, područje grada Bijeljina zbog sumnje da je počinila tešku krađu.

Uhapsili su je službenici Granične policije BiH koji su je zatim prebacili u Doboj, gdje je izvršena kriminalistička obrada, a zatim je predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da za lice inicijala P.Đ. postoji osnov sumnje da je ušla u kuću vlasništvo R.J. iz Teslića te od nje tražila da iznese sve dragocjenosti i novac koji ima. “Da nad istim izvrši obred vračanja kako bi istom pomogla.

Tokom obeda navedeno lice je tražene predmete zapakovalo u foliju kojunje stavilo u plastičnu vrećicu, a nakon toga je završilo obrd vračanja i napustilo kuću. Oštećeno lice je primijetilo da u vrećici nema novca u iznosu od preko 10 000 KM”, navodi se u saopštenju.

Operativnim radom sluzebnici PS Teslić su došli do saznanja da je navedeno lice izvršilo ista krivična djela i na području Trebinja.

Đorđevićeva je saznajemo imala taktiku da ide od kuće do kuće i nudi svoje uslige, a u slučaju prevarene žene iskoristila je njenu slabost saznavši da joj je unuče bolesno, te ju je ubijedila da je za to kriva crna magija.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Šekler otkrio posledice omikrona, samo jedan stravičan simptom traje nekoliko dana

M.

Kriminalna grupa krijumčarila drogu i oružje duži period

M.

Objavljena fotografija soja omikron

M.

Ostavite komentar