Skandalozno gostovanje Eve Ras u vezi sa "slučajem Lečić" - BIGportal.ba
Ex Yu

Skandalozno gostovanje Eve Ras u vezi sa “slučajem Lečić”

Glumica Danijela Štajnfeld otkrila je Višem javnom tužilaštvu da je osoba koja ju je silovala – glumac Branislav Lečić. On u pisanoj izjavi poručuje da poštuje zakon i da je spreman da odgovara, ali da je u pitanju, kako je objasnio, najgnusnija laž.

Mediji su objavili audio-snimak razgovora Štajnfeldove i Lečića koji je kao dokaz dostavljen Tužilaštvu. Šta je istina pokazaće vreme, ali u medijima ova priča ne prestaje da intrigira javnost.

Glumica Eva Ras je, gostujući u emisiji 150 minuta Prve TV, ponovo izazvala oprečne reakcije javnosti.

Izjavila je kako je šokirana, i kako ne može da veruje u odluku koleginice Mirjane Karanović da ne glumi sa Lečićem nakon tužbe. Navela da je “ona glumica 62 godine, da je čitala tužbu, i da ona želi takvo nešto da odglumi, isto bi tako uradila”, pitajući se odakle se Štajnfeldova našla sa Lečićem u kolima.

Kako kaže, u pitanju je direktno pozivanje na linč.

“Ne može niko nekoga ko nije osuđen da razapne na stub srama. Mi moramo biti pravna država, kad sud kaže ‘Branislav Lečić je silovatelj’, onda ćemo reći da je silovatelj”, smatra glumica.

Sociologica Jelena Riznić, iz grupe “Ženska solidarnost”, smatra da se mora govoriti o seksualnom nasilju.

“Izaći i govoriti o tome kao Danijela, bez ikakve zadrške, a to je nešto što je veoma strašno, je izuzetno važan i hrabar čin. Mislim da je najmanje što možemo, da je podržimo ovako”, rekla je Riznićeva.

Rasova je rekla još i da je bila prijateljica sa majkom Branislava Lečića, i da je problem izjava Danijele Štajnfeld kako je “kap koja je prelila čašu” to što je Lečić pozvao decu koja su išla kod Miroslava Aleksića, kod sebe u školu.

Što se tiče objavljenog snimka razgovora između Lečića i Štajnfeldove, Eva Ras kaže da to ništa ne mora da znači.

“Mi smo glumci, i ko zna iz kog konteksta je to istrgnuto”, rekla je Eva Ras.

Danas objavljeno

Novaka snimili u Crnoj Gori, odlučio da se vrati u formu

Zeljka

ONA JE ZVIJEZDA U HOLIVUDU: Ovo je supruga Žarka Lauševića

Zeljka

Rijetko ko se volio kao njih dvoje: Arsen Dedić i Gabi Novak

Zeljka

Ostavite komentar