Skandal u Francuskoj: Predstavnici ambasade tzv. Kosova čitali Kuran u katedrali! - BIGportal.ba
Region Vijesti

Skandal u Francuskoj: Predstavnici ambasade tzv. Kosova čitali Kuran u katedrali!

Amabasada tzv. republike Kosovo u Francuskoj organizovala je islamski vjerski obred u katoličkoj vojnoj katedrali Palati invalida u Parizu. Pod plaštom obilježavanja dvadeset godina od završetka rata, vlasti samoproglašene republike Kosovo su u hrišćanskoj bogomolji čitali dijelove Kurana, zbog čega je reagovala velika grupa oficira Francuske armije. Oni su u…

Amabasada tzv. republike Kosovo u Francuskoj organizovala je islamski vjerski obred u katoličkoj vojnoj katedrali Palati invalida u Parizu.

Pod plaštom obilježavanja dvadeset godina od završetka rata, vlasti samoproglašene republike Kosovo su u hrišćanskoj bogomolji čitali dijelove Kurana, zbog čega je reagovala velika grupa oficira Francuske armije.

Oni su u protestnom pismu biskupu francuskih armija Romaneu izrazili protivljenje što se u hrišćanskom hramu čuje molitva Alahu i to u organizaciji međunarodno nepriznate države.

Zbog ovog skandala, Narodni slobodarski pokret u ponedjeljak je pozvao predstavnike vlasti u Srbiji, kao i SPC, da o ovom događaju obavijeste Vatikan imajući u vidu činjenicu da ova država nije priznala Kosovo, kao i to da katolička crkva zabranjuje islamske vjerske obrede u svojim hramovima.

Večernje Novosti

Danas objavljeno

Direktor FBI: Napad na Kapitol bio je domaći terorizam

M.

SAOBRAĆAJKA KOD BANJALUKE: Povrijeđene osobe prevezene u UKC Srpske

M.

Lajčak u Beogradu sa Vučićem

M.

Ostavite komentar