28. Septembra 2019.

Skandal u Firenci: Sudija bodrio igrača dok je protivnik bio u toaletu

Big Portal

Na meču Italijana Enrika Dala Valea i Portugalca Pedra Souse kamere su zabeležile razgovor sudije i Souse na pauzi između setova.

Sousa je osvojio prvi set rezultatom 7:5, Dala Vale otišao do toaleta, a Moskarela sišao sa stolice da porazgovara sa Portugalcem.

On je Pedru pružao savete na “italijansko-portugalskom”, pružao mu podršku i govorio mu da je trebalo već da pobedi i da je bolji.

“Pedro, ostani fokusiran. Možeš da završiš za dva minuta, ostani fokusiran. Hajde, veoma je vruće, molim te skoncentriši se. Ja sam star i ne prija mi ovo sunce. Mogao si već da završiš sa 6:1, 6:1. Imao si 45 brejk lopti. Znaš šta je trebalo da uradiš, ali si ‘gurao’ loptu. Hajde, ostani fokusiran”, kazao je Moskarela.

Moskarela je krenuo da se bavi suđenjem 2010. godine i do tada je stekao solidnu reputaciju.

Sa tom reputacijom sudije često steknu i prijateljstva na ATP Turu sa igračima, što nije zabranjeno, ali definitivno nije ni dozvoljeno na ovakav način ih ohrabrivati i savetovati tokom mečeva.

Sa sličnom situacijom javnost se susrela na prošlogodišnjem US openu, kada je sudija Mohamed Lajani tešio Nika Kirjosa i ohrabrivao ga.

On je tada pokušao da motiviše kontroverznog Australijanca, a ATP-u se to nije svidelo pa je Lajani nedugo zatim suspendovan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare