Skandal u Brazilu: Bolsonarov saradnik krio novac u gaćama - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Skandal u Brazilu: Bolsonarov saradnik krio novac u gaćama

Brazilska policija zaplijenila je gomilu novca kod saradnika predsednika Žaira Bolsonara. Novac je pronađen, ni manje ni više nego, u gaćama političara, što predstavlja novi udarac na predsjednika, koji se predstavlja kao borac protiv korupcije, prenosi Gardijan.

Čiko Rodrigez, zamjenik prvog čovjeka Brazila u senatu, navodno je uhvaćen sa skrivenim zavežljajem novca u srijedu tokom policijske pretrage njegovog doma. Racija je bila dio operacije protiv zloupotrebe javnih sredstava za borbu protiv Covid-19, prenosi Blic.

Dva izvora rekla su za novine Estado de Sao Paulo da je 30.000 reala (više od 4.100 funti) bilo skriveno u gaćama Rodrigeza, senatora amazonske države Roraima.

–Da biste stekli osjećaj koliko je situacija bila apsurdna, neki od dokaza bili su zamrljani fekalijama – izvestio je Revista Kruso, konzervativni magazin koji je objavio priču.

Rodrigez je negirao optžbe, ali nije ponudio objašnjenje za sadržaj svog donjeg rublja, nagovještavajući da rivali pokušavaju da ukaljaju njegovo ime.

–Imam čisto porijeklo i ugledan život. Nikada nisam bio umješan u bilo kakav skandal – insistirao je 69-godišnjak.

Brazilski krajnje desničarski predsjednik osvojio je vlast 2018. godine obećavajući da će iskorijeniti političku lopovluk nakon, kako su neki nazvali, najveće istrage o korupcije u istoriji.

–Ne vjerujem da ima korupcije u mojoj vladi – rekao je Bolsonaro u srijedu.

Njegovu administraciju progoni skandal, uključujući sumnje da je jedan od njegovih sinova, Flavio, predsedavao dugogodišnjim reketom korupcije. Flavio Bolsonaro je negirao te tvrdnje.

Foto: Joedson Alves/EPA
Autor: Srpskainfo

Danas objavljeno

Upozorenje za Avganistan: Milioni bi mogli umreti od gladi, deca najugroženija

M.

Potop na Siciliji: Zatvoreni putevi i škole

M.

U Srpskoj preminulo sedam osoba, još 104 novozaraženih

M.

Ostavite komentar