27. Septembra 2021.

Skandal u Austriji: Antivakseri ušli u Parlament

Big Portal

Ona ulazi u parlament s više od šest odsto glasova, pokazuju prvi izborni rezultati.

Stranka “Ljudi, slobode, temeljna prava” (MFG), osnovana u februaru kao odgovor na odluke o uvođenju mera radi suzbijanja epidemije, vodila je kampanju za izbore u Gornjoj Austriji uglavnom na društvenim mrežama.

Njeni aktivisti ne veruju u delotvornost vakcine i protive se bilo kakvoj obavezi vakcinacije. Osnivač stranke je podizao tužbe na Vrhovnom sudu za poništenje zakona za koji je ocenio da “ubija slobodu”.

Austrija postupno pooštrava zdravstvene propusnice koje je uvela proletos. Od oktobra će samo vakcinisane osobe i one koje su prebolele kovid 19 moći da uđu na stadione i u velike dvorane za priredbe u Beču.

Nevakcinisani neće moći dauđu, čak ni s negativnim testom. Anketa pokazuje da je polovina nevakcinisanih birača glasala za krajnje desni FPO a četvrtina za MFG.

Austrija, gde je potpuno vakcinisano nešto više od 60 odsto stanovništva i jedna je od najbogatijih zemalja sveta, sporo napreduje s vakcinacijom.

Taj zastoj konzervativni kancelar Sebastian Kurc pripisuje potpori koju FPO pruža pokretima koji sumnjaju u postojanje korone i veruju teorijama zavere.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare