Skandal trese Peru: Bivši predsjednik se vakcinisao u oktobru prošle godine - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Skandal trese Peru: Bivši predsjednik se vakcinisao u oktobru prošle godine

Skandal trese Peru, gdje je jedan ljekar otkrio da se tamošnji bivši predsjednik države Martin Viskara vakcinisao protiv virusa korona u oktobru prošle godine.

Riječ je o ljekaru koji je vodio kliničko ispitivanje kineske vakcine “Sinofarm”, a on je o bivšem predsjedniku govorio pred peruarnskim parlamentom, rekavši da je Viskara sam tražio da se vakciniše iako je vakcina još bila u fazi ispitivanja.

  • Prvog oktobra Viskara se zanimao za vakcinu. I sutradan se odlučio i tražio da ga vakcinišem – kazao je doktor Herman Malaga, profesor na Univerzitetu Kajetano Heredia koji je vodio klinička ispitivanja kineske vakcine 12.000 Peruanaca.

Malaga je tokom videokonferencijskog svjedočenja pred parlamentarnim odborom rekao da bivši predsjednik nije bio doborovoljac u ispitivanju i kako je znao da se radi o aktivnoj vakcini, a ne o placebu.

Peru posljednjih dana potresa skandal povezan s vakcinacijom zbog kog su ostavku dale ministarka zdravlja Pilar Mazeti i spoljnih poslova Elizabet Astete, prenio je Indeks.

Danas objavljeno

Sve ruske trupe napustile Kazahstan

M.

Zemljotres u okolini Bjelovara

M.

Krivokapić podnio inicijativu za smjenu Abazovića

M.

Ostavite komentar