27. Septembra 2020.

Skandal drma Rolan Garos: “Promenili su pravila, osećam nemoć”

Big Portal

Verdasko je diskvalifikovan sa Rolan Garosa nakon što je bio pozitivan na testu na koronavirus.

Iskusnom Špancu to nije bio prvi test ovog meseca, naprotiv. Verdasko je nekoliko puta prethodno testiran u Hamburgu i svaki put je bio negativan.

On je bio ubeđen da je test koji je dobio lažno pozitivan, ali od organizatora nije dobio pravo na drugi test koji bi to mogao i da dokaže.

Slična situacija desila se i sa Damirom Džumhurom, koji je diskvalifikovan jer je njegov trener Petar Popović bio pozitivan na kovid-19.

Iako Džumhur nije imao koronavirus, iako je Popović dobio negativan test nešto više od dan kasnije…

Situacija je bila takva kakva je, Džumhur je najavio tužbu, a o svemu je pričao i Novak Đoković.

“Sa Džumhurom je ispala situacija koja je krajnje nekorektna. Ne samo sa njim, čuo sam i da je Verdasko odstranjen iz žreba. Bio je u Hamburgu negativan, danas je bio pozitivan… Nije mi jasno zašto se ne dozvoli igračima tj. pozitivnim da nakon 24h imaju još jedan test. Mogu da sačekaju u sobi i da vide da li je lažno pozitivan test ili onaj pravi. Mislim da bi to logički trebalo da bude slučaj, da se dozvoli igračima da vide da li je pozitivan test ili nije. U Sinsinatiju dva igrača su izbačena sa turnira. Bili su pozitivni, a onda dva dana kasnije negativni, pa posle dva dana opet negativni. Ima mnogo lažno pozitivnih testova, kažu čak i do 50 odsto da nisu ispravni”, izjavio je Đoković.

Đoković je ili znao da organizatori nešto spremaju, ili su organizatori njegovo mišljenje ozbiljno shvatili i uvažili, pa je došlo do promene pravila.

Verdasko je obavestio javnost da su organizatori Rolan Garosa svima koji budu pozitivni dozvolili da sačekaju 24 časa i urade novi test kako bi videli da li je prvi bio lažno pozitivan.

“Ako moj bes nije bio dovoljno veliki, sada saznajemo da je Rolan Garos juče promenio pravila i pristao da ponovo testira sve koji su imali pozitivan PCR test… Ali, šta je sa mnom?”, zapitao se Verdasko.

Kako je naveo 36-godišnji Španac, njegov slučaj je, a time verovatno i slučaj Damira Džumhura – zatvoren.

“Meni nije data prilika, niti je išta urađeno kako bi se ispravila ova greška i ja sam jednostavno izbačen iz žreba. Danas su mi rekli da za mene nema drugog rešenja. Osećam ogromnu frustraciju i nemoć. Da li će Rolan Garos uraditi nešto kako bi ispravio svoju grešku? Ne”, dodao je Verdasko.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare