SK Hynix započinje masovnu proizvodnju 18GB LPDDR5 DRAM čipova - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

SK Hynix započinje masovnu proizvodnju 18GB LPDDR5 DRAM čipova

“Ovaj proizvod će poboljšati brzine procesiranja i kvalitet slike tako što će povećati privremeni skladišni prostor za podatke, nakon povećanja kapaciteta memorije u poređenju sa prethodnim 16GB proizvodima”, stoji u saopštenju kompanije.

Kompanija SK Hynix je objavila da je započela sa masovnom proizvodnjom novih 18GB LPDDR5 DRAM čipova, koji će se koristiti u premijum telefonima i podržavaće optimalno okruženje za igre sa visokom rezolucijom, kao i video visokog kvaliteta.

Takođe, kompanija očekuje da će se primena nove memorije proširiti na najnovije tehnologije, uključujući kamera aplikacije ultra performansi i veštačku inteligenciju.

Novi 18GB LPDDR5 DRAM radi brzinom do 6400 Mbps, što predstavlja povećanje od oko 20% u odnosu na mobilni DRAM za postojeće telefone (LPDDR5 brzine do 5500 Mbps). Ovom brzinom moguće je prebacivanje deset 5GB FHD (Full-HD) filmova u sekundi.

SK Hynix će 18GB LPDDR5 memorijom opremiti dolazeći ASUS Republic of Gamers (ROG) 5 telefon, čime će započeti masovna proizvodnja i dostupnost ovih memorijskih čipova.

Izvor: Videocardz

Danas objavljeno

Ruska centralna banka razmatra zabranu kriptovaluta

V.R.

Marsovski rover i nevolje s kamenčićima

V.R.

Vraća se gejming gigant iz 80-ih

V.R.

Ostavite komentar