Sjeverna Makedonija otvorila granice bez PCR testova - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sjeverna Makedonija otvorila granice bez PCR testova

Sjeverna Makedonija danas otvara sve svoje granične prelaze bez obaveznog PCR testa i samoizolacije ili državne izolacije od 14 dana.

“Nakon odluke makedonske vlade da se otvore granice, svi domaći i strani državljani će moći da putuju i tranzitiraju kroz teritoriju te zemlje, bez obaveze da urade PCR test na virus korona i budu u karantinu 14 dana”, navodi MIA.

Makedonska vlada je donijela tu odluku na osnovu preporuke Komisije za zarazne bolesti u Sjevernoj Makedoniji, a takođe je odlučila da od 1. jula budu otvoreni za saobraćaj aerodromi u Skoplju i Ohridu.

Makedonski premijer Oliver Spasovski potvrdio je da otvaranje granica nije politička odluka, povezana s predstojećim izborima u toj zemlji koji će biti održani 15. jula, već da je utemeljena isključivo na epidemiološkim analizama i stavu Komisije za zarazne bolesti.

On je na konferenciji za medije poručio da građani moraju da nauče da žive s virusom, a, kako je naveo, to znači poštovanje preporuka za nošenje lične zaštitne opreme, držanje distance i česte dezinfekcije.

TANJUG

Danas objavljeno

Smrtonosne oluje pogodile Evropu, najmanje 13 mrtvih

M.

Za kazne duguje 4.300 maraka: Nesavjesni vozač ostao bez “pežoa”

M.

Erdogan: Spremni smo

M.

Ostavite komentar