3. Januara 2020.

Sjeverna Makedonija dobila Pržinsku vladu, 100 dana prije izbora

Big Portal

Takozvana Pržinska vlada na čelu sa dosadašnjim ministrom unutrašnjih poslova Oliverom Spasovski izabrane je bez uzdržanih i protiv.

Tehnički premijer Spasovski je u svom ekspozeu istakao da se Sjeverna Makedonija nalazi u izuzetno bitnom period kada se očekuje nesmetano funkcionisanje svih institucija, prenose makedonski mediji.

“Ovo je vrijeme kada treba da se organizuju fer i demokratski izbori, ali i da se završe aktivnosti za učlanjenje u NATO i EU”, rekao je Spasovski.

Novi zamjenik premijera će biti dosadašnja ministarka rada i socijalne politike Mila Carovska, dok će na njeno mjesto doći Rašela Mizrahi iz redova opozicionog VMRO-DPMNE.

Tehnički ministar unutrašnjih poslova će biti, takođe, kadar iz VMRO-DPMNE Nakje Čulev, inače pripadnik bezbjednosnih službi u Sjevernoj Makedoniji.

Ovo je drugi put u toj zemlji da se formira tehnička, takozvana Pržinska vlada 100 dana prije održavanja izbora u cilju sprovođenja fer i demokratskih izbora.

Prva takva vlada je formirana na parlamentarnim izborima u 2016. godini kao rješenje političkog dogovora između tadašnjeg premijera Nikole Grujevskog i tadašnjeg šefa makedonske opozicije Zorana Zaeva.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare