Sjeverna Koreja zaprijetila: Seul sazvao hitan sastanak - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Sjeverna Koreja zaprijetila: Seul sazvao hitan sastanak

Južna Koreja sazvala je hitan sastanak o bezbednosti i pozvala svog suseda da se pridržava sporazuma o pomirenju.

Hitan sastanak je sazvan nakon što je Severna Koreja zapretila da će uništiti kancelariju za vezu sa ovom zemljom i preduzeti vojnu akciju spram nje, preneo je AP.

Direktor predsedničkog nacionalnog saveta za bezbednost Južne Koreje Ccung Eui-Jong održao je hitnu video-konferenciju sa ministrima zaduženim za bezbednost i predstavnicima vojske kako bi razmotrili poslednje događaje na Korejskom poluostrvu i moguće poteze vlade u vezi sa tim, saopšteno je iz Plave kuće.

Ministarstvo za ujedinjenje, koje je zaduženo za odnose sa Severnom Korejom, kasnije je izdalo saopštenje u kojem je trenutna situacija ocenjena kao ozbiljna i u kojem se navodi da oba suseda moraju da se pridržavaju svih sporazuma koje su postigli.

Kim Jo Džong sestra predsednika Severne Koreje upozorila je sinoć Seul da će uskoro prisustvovati uništenju „beskorisne“ kancelarije za vezu između dva suseda koja se nalazi u ovoj zemlji.

Ona je takođe izjavila da će vojsci Severne Koreje dati pravo da preduzme naredne korake u cilju odmazde protiv Južne Koreje.

Severna Koreja je ranije prekinula telefonske linije sa Južnom Korejom i pretila da će poništiti sporazume koje su ove dve države potpisale 2018. godine.

b92

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar