Sjeverna Koreja ponovo ispalila neidentifikovane projektile - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Sjeverna Koreja ponovo ispalila neidentifikovane projektile

Sjeverna Koreja ponovo je dva puta ispalila neidentifikovane projektile u more, saopštila je južnokorejska vojska. Južnokorejska vojska je saopštila da su projektili lansirani sa seeverozapadne obale Severne Koreje i da su preleteli kopno pre nego što su sleteli u istočne severnokorejske vode, javio je AP. Južnokorejska vojska nije, medjutim, saopštila…

Sjeverna Koreja ponovo je dva puta ispalila neidentifikovane projektile u more, saopštila je južnokorejska vojska.

Južnokorejska vojska je saopštila da su projektili lansirani sa seeverozapadne obale Severne Koreje i da su preleteli kopno pre nego što su sleteli u istočne severnokorejske vode, javio je AP.

Južnokorejska vojska nije, medjutim, saopštila koliko projektila je ispaljeno, niti koji tip raketa je ispaljen.

Asošijejted pres je javio da je južnokorejska vojska objavila ovu informaciju samo nekoliko minuta pre nego što je portparol severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova izdao saopštenje u kojem je kritikovao Vašington i Pjongjang zbog zajedničke vojne vožbe koja je počela u ponedeljak.

Severnokorejsko ministarstvo je saopštilo da Pjongjang ostaje posvećen dijalogu, ali i da bi mogao da potraži “novi put” ukoliko saveznici Vašington i Pjongjang ne promene stavove.

B92

Danas objavljeno

Pojačane mjere povodom dolaska delegacije Srbije u Banjaluku

M.

Indonezija izgubila podmornicu kod Balija, traži pomoć Singapura i Australije

M.

Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije

M.

Ostavite komentar