Sjeverna Amerika je sada najvažniji region za Bugattijevu prodaju - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Sjeverna Amerika je sada najvažniji region za Bugattijevu prodaju

Bugatti Chiron Pur Sport se nedavno spojavio u Sjedinjenim Državama, a francuski proizvođač automobila uživa u tako neverovatnim brojevima o prodaji u SAD-u da je Severna Amerika sada postala najvažniji region za ovog proizvođača automobila.

Kako piše Carscoops, narudžbine za nove Bugatti modele u Severnoj Americi su bile sedam puta veće u prvoj polovini godine nego u istom periodu 2020. Naravno, pandemija koronavirusa je očigledno imala uticaja na prodaju prošle godine, ali pokazuje da Bugatti i dalje žanje nagrade rastućeg asortimana modela i uvođenja automobila u ograničenom broju kao što su Chiron Pur Sport, Super Sport i Divo. Tradicionalno, Evropa je bila najveći prodajni region za Bugatti.

„Ovi izuzetni rezultati su velikim delom zasluga angažovanja dilerske mreže u Severnoj Americi“, rekao je glavni operativni direktor kompanije Bugatti iz Amerike Cedric Davy.

„Nakon virtuelnog debija Chiron Pur Sport, doveli smo automobil distributerima širom regiona, gde su mogli da pokažu kvalitet potpuno nove Bugattijeve ponude – vozila fokusirana na okretnost i još brže ubrzanje, umesto na najveću vrzinu. U stvari, 70% narudžbina Pur Sport dolazi od kupaca koji su novi za marku.“

Ostatak 2021. godine bi takođe trebalo da bude izuzetno uspešan za Bugatti u Severnoj Americi, uz „značajno interesovanje“ za Chiron Super Sport koji je nedavno predstavljen.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

BMW ne žuri sa slanjem motora s unutrašnjim sagorevanjem u „penziju“

Vanja A

Pandemija ubrzala uvođenje većeg broja dostavljačkih robota u Kini

Vanja A

Rivian R1T već imao udes

Vanja A

Ostavite komentar