Sjednica Sinoda SPC održana u Dalju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sjednica Sinoda SPC održana u Dalju

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije predsjedavao je sjednicama Svetog arhijerejskog sinoda i Patrijaršijskog upravnog odbora koje su danas održane u Patrijaršijskom dvoru u Dalju, ljetnoj rezidenciji srpskih patrijaraha.

Na sjednicama su razmatrana važna tekuća pitanja iz života Srpske pravoslavne crkve, saopštila je Eparhija osječkopoljska i baranjska.

Patrijarha Porfirija i članove Svetog arhijerejskog sinoda, u Dalju je dočekao episkop osječkopoljski i baranjski Heruvim.

Sjedicama su prisustvovali mitropolit crnogorsko-primorski Јoanikije, episkop sremski Vasilije, bački Irinej i zvorničko-tuzlanski Fotije, zajedno sa glavnim sekretarom Svetog arhijerejskog sinoda arhimandritom Nektarijem i direktorom Patrijaršijske upravne kancelarije arhimandritom Danilom.

Patrijarh i članovi Svetog arhijerejskog sinoda posjetili su zatim rodnu kuću znamenitog srpskog naučnika Milutina Milankovića i Saborni hram Svetog velikomučenika Dimitrija u Dalju, u pratnji vladike Heruvima, doktora Vojislava Stanimirovića i načelnika opštine Erdut Јugoslava Vesića.

RTRS.

Danas objavljeno

Dvije žene ranjene u pucnjavi u Kosovu Polju

M.

U raciji u Tirolu pali i dileri iz BiH, rasturali kilograme kokaina i marihune

M.

Rusija: Primoravaju nas da ubrzamo tempo

M.

Ostavite komentar