Sjednica SB UN o Kosmetu do kraja oktobra - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sjednica SB UN o Kosmetu do kraja oktobra

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji biti održana ili 10. oktobra ili do kraja tog mjeseca.

On je istakao da više nema problema sa zakazivanjem sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji, dodavši da bi sutra trebalo da bude objavljen raspored dešavanja u UN za oktobar.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je prvobitni termin za tu sjednicu bio 10. oktobar, ali da postoji mogućnost da ona bude održana do kraja oktobra.

On nije odgovorio na pitanje ko je među pet zemalja koje će povući priznanje nezavisnosti samoproglašenog Kosova, ali je ponovio da je cilj Beograda da broj zemalja koje podržavaju kosovsku nezavisnost bude ispod polovine broja članica UN, koje broje 193 zemlje.

Dačić je, upitan o odluci Prištine da zabrani predstavnicima Vlade Srbije da tokom predizborne kampanje dolaze na Kosmet, ocijenio da Priština time pokušava da onemogući pobjedu Srpske liste.

On je izrazio uvjerenje da Priština u tome neće uspjeti, te pozvao Srbe na Kosmetu da izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu.

Dačić je ocijenio da je apsolutno neprimjerena zabrana predizbornog spota Srpske liste u kojoj se pominje Srbija, baš kao što je neprimjerena i zabrana funkcionerima iz Beograda da dođu na Kosmet.

– Ne postoji dio Evrope gdje se nekome zabranjuje da dođe, osim na Kosovu i Metohiji – ukazao je Dačić.

On je ocijenio da ni to ne može da umanji rezultat Srpske liste i pozvao Srbe na Kosmetu da i na predstojećim izborima budu jedinstveni.

Danas objavljeno

Uhapšeni pokušao da ubistvo Đokića smjesti sinovima

M.

Nevrijeme širom Evrope, četvoro stradalo u Poljskoj

M.

Protest u Rimu koji je rasplakao i oduševio prisutne

M.

Ostavite komentar