Sjednica Savjeta ministara BiH nije održana od 4. aprila - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Sjednica Savjeta ministara BiH nije održana od 4. aprila

Od 4. aprila nije održana sjednica Savjeta ministara BiH, ne računajući jednu hitnu, koja je telefonski održana 14. maja.

Savjet ministara BiH na ovoj vanrednoj hitnoj sjednici samo je telefonski odradilo ono što ne može čekati novi saziv. Tako su zadužili Ministarstvo bezbjednosti i Ministarstvo odbrane BiH za postupanje u skladu sa Zaključkom 2. redovne sjednice Predsjedništva BiH, koji se odnosi na povećani priliv migranata u BiH.

Ali, čini se da se ministri jednostavno ne mogu da okupe kako bi radili svoj posao. Spekuliše se da je razlog tome bojkot ministara finansija, pravda i odbrane Vjekoslava Bevande, Josipa Grubeše i Marine Pendeš iz HDZ-a, zbog čega nema kvoruma.

Prema Zakonu o Savjetu ministara, sjednici mora prisustvovati po jedan ministar iz reda svakog naroda.

Ali, ministar Grubeša ranije je odbacio takve navode i kazao da se zna ko zakazuje sjednice, audirajući na predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića.

Iz Zvizdićevog kabineta su poručii da sjednice nema zbog Godišnje konferencije EBRD-a, a s obzirom da je konferencija već uveliko završena ostaje nejasno zašto nema sjednica.

Patria

Danas objavljeno

Odobreno: Stižu tenkovi

M.

Kremlj: Lažne tvrdnje da je šef CIA Moskvi predložio tajni mirovni plan

M.

Imam iz Kozarca se izvinio za izgovorene riječi

M.

Ostavite komentar