25. Januara 2022.

Sjednica crnogorskog Vijeća za nacionalnu bezbjednost nije održana, pet članova nije došlo

Big Portal

Mediji prenose da na sednicu nisu došli potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministri spoljnih i unutrašnjih poslova, Đorđe Radulović i Sergej Sekulović, kao ni šef i zamenik predsednika skupštinskog Odbora za bezbednost Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić. Za sutra je zakazana nova sednica.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića, sednica Veća za nacionalnu bezbjednost danas nije održana, usled nepojavljivanja pet članova, uprkos tome što je održavanje sednice, kako navode, bilo organizovano i prilagođeno obavezama većine članova Veća.

Na sednici su se, kako tvrde, pojavili premijer Zdravko Krivokapić, kao predsednik Veća, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Na sednicu nisu došli potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministri spoljnih i unutrašnjih poslova, Đorđe Radulović i Sergej Sekulović, kao ni šef i zamenik predsednika skupštinskog Odbora za bezbednost Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić.

“Nedolaskom pet članova Vijeća onemogućeno je usvajanje izvještaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra 2021. godine. Usvajanje tog dokumenta je preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izvještaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izvještaja u cjelini”, piše u saopštenju.

U tom smislu, kako su rekli, zabrinjava činjenica da pet članova Veća pokazuju očiglednu neodgovornost kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbednosne situacije u državi.

“U cilju potpune transparentnosti, već sjutra, predsjednik Vijeća premijer Zdravko Krivokapić zakazaće novu sjednicu za 16 časova, sa istim dnevnim redom, sa osnovnim ciljem da građani Crne Gore budu do kraja upoznati sa sadržajem izvještaja”, navedeno je u saopštenju.

RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare