"Sjedim na kauču, gledam TV i saznam da sam trejdovan" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Sjedim na kauču, gledam TV i saznam da sam trejdovan”

Šon Merion, bivši NBA košarkaš, bio je gost podkasta “Naklheds” i govorio o interesantnim momentima iz svoje karijere.

Šon Merion, popularni Matriks, je sa Dalas Maveriksima 2011. godine postao NBA šampion.

On je kroz svoju karijeru promenio veliki broj klubova, a prilično je zapažen bio u Finiks Sansima i priču je počeo sa kampova za krila i centre kada je još bio mladić.

“Išli smo na treninge ujutru i uveče, a ja sam uvek bio siromašan i nikada nisam imao svoj skuter i samo sam želeo malo da se zabavljam. Kada sam se prvi put opustio, pao sam sa skutera i povredio članak, ali sam svakako završio kamp”, počeo je priču Šon Merion.

Merion se dotakao i surovosti NBA lige odnosno kako se trejdovi mogu desiti iznenada i vi morate da se selite, tako je on 2008. godine trejdovan iz Finiks Sansa u Majami Hit.

“Sedeli smo kod mene kući, bilo je dosta poznatih osoba. Dakle, sedim na kauču i gledam TV i odjednom mi zvoni telefon, pa sam saznao da sam trejdovan. Tek tako. Au, sr**e šta će biti sad. Ali, da vam kažem nešto, dočekan sam kao član porodice i u Majamiju mi je stvarno bilo lepo”, kaže Merion.

Ipak, najbolje je bilo u Dalas Maveriksima, gde Mark Kjuban, vlasnik tima, posebno brine o svojim igračima.

“Nema mnogo vlasnika kao što je Mark Kjuban. On je prvo ljubitelj košarke, pa tek onda vlasnik i zbog njega je Novicki čitavu karijeru proveo u Maveriksima. Mark voli da bude u akciji voli da ga uključe u sve što se tamo dešava”, ispričao je Merion.

Danas objavljeno

Medvedev: Nikom ne bi bilo svejedno

Vanja A

Laporta ni da trepne: Dembele je bolji od Mbapea!

Vanja A

Crveno-beli u Sankt Peterburgu

Zeljka

Ostavite komentar