Sjećate li se Bejbi iz “Prljavog plesa” - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Sjećate li se Bejbi iz “Prljavog plesa”

Glumicu Dženifer Grej proslavila je uloga u kultnom filmu “Prljavi ples” iz 1987. godine.

Dženifer je rođena 26. marta 1960. godine. Njeni roditelji su glumci Džoel Grej i Džo Vajdler, a Grejova je pohađala školu Dalton – privatnu školu na Menhetnu za glumu i ples.

Sa 26 godina glumila je ljubomornu sestru u filmu “Slobodan dan Ferisa Bulera”, igrala je u filmu “Crvena zora”, ali tek uloga simpatične Bejb u “Prljavom plesu” joj je donijela planetarnu slavu. Ostvarenje reditelja Emila Ardolina prati ljubavnu priču tinejdžerke Frensis Bejbi Hausmen i njenog instruktora plesa Džonija Kasla, kog je glumio sjajni Patrik Svejzi.

Nikad kasnije Dženifer Grej nije uspjela da ponovi ovaj uspjeh, kao ni Svejzi, ali ne zbog nedostatka talenta, već zbog niza nezgoda koje su je pogodile.

Tik pred premijeru filma “Prljavi ples” zajedno sa tadašnjim dečkom Metjuom Broderikom, preživjela je tešku saobraćajnu nesreću – imali su čeoni sudar, oboje su preživjeli, ali majka i ćerka koje su se nalazile u drugim kolima nisu bile te sreće. Kasnije je izjavila da je zbog griže savijesti odlučila da se jedno vrijeme povuče iz javnostii.

Početkom devedesetih, podvrgla se plastičnoj operaciji kako bi smanjila nos. Njen izgled poslije više zahvata je negativno uticao na njen posao, a mnogi prijatelji i kolege izjavili su da nisu mogli da je prepoznaju.

Jednom prilikom Dženifer je rekla: “Otišla sam u operacionu salu slavna – i izašla kao anonimna. Bilo je to kao biti u programu zaštite svjedoka ili biti nevidljiv”, prisetila se.

Prije 11 godina se takmičila u emisiji “Ples sa zvijezdama” i sa svojim partnerom je osvojila titulu. Glumila je epizodne uloge u serijama “Prijatelji”, “Uvod u anatomiji”. Od 2001. godine je u braku sa glumcem i rediteljem Klarkom Gregom, s kojim ima ćerku Stelu.

Danas objavljeno

Incident na koncertu grupe “Guns N’ Roses” – mikrofon u oko

Zeljka

Viva magenta – boja koja će oblikovati godinu pred nama

Zeljka

Naučnici na tragu ključa besmrtnosti: Pomaže im jedna meduzica

Zeljka

Ostavite komentar