Sjajna vijest - Srbija na Olimpijske igre može u najjačem sastavu: "Svi NBA igrači će biti u Tokiju 2021!" - BIGportal.ba
Košarka Sport

Sjajna vijest – Srbija na Olimpijske igre može u najjačem sastavu: “Svi NBA igrači će biti u Tokiju 2021!”

Dobre vijesti iz FIBA.

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije više ne moraju da brinu – svi košarkaši koji nastupaju u NBA ligi biće u mogućnosti da se takmiče na Olimpijskim igrama!

Ovo je potvrdio generalni sekretar FIBA, Andreas Caklis.

Grk je na obraćanju novinarima otkrio da je FIBA imala razgovore sa čelnicima NBA lige i najavio da će svi igrači iz najjačeg lige svijeta biti dio Olimpijskih igara u Tokiju.

“Imali smo sastanak sa rukovodstvom NBA i Udruženja igrača NBA, a tema je bila važnost toga da se sezone u NBA završi prije Olimpijskih igara. Verujemo da ćemo imati sve NBA igrače na Igrama i veliku većinu, ako ne i sve na kvalifikacionim turnirima”, rekao je Caklis.

Srbija se i dalje nije kvalifikovala na OI, ali će biti učesnik jednog od četiri finalna turnira, koji će od 22. juna do 4. jula biti održani u Kanadi, Hrvatskoj, Litvaniji i Srbiji.

“S naše strane, uvijek će biti mjesta viziji i fleksibilnosti, želimo da imamo mnogo igrača u ovom sportu. Prije godinu dana dvije nedelje u kalendaru bile su veliki problem. Ove godine smo vidjeli da ima prostora za fleksibilnost. Cilj FIBA je da ujedini košarkašku porodicu.”

Na pitanje o odnosima sa Evroligom, Caklis je odgovorio da “stvar napreduje” i da se može očekivati dogovor Evrolige i FIBA.

“Okolnosti su takve da je potrebno da sve sazri i da se nađe rješenje. Nećemo javno polemisati ili kreirati javnu polemiku. Imali smo razgovore sa Evroligom tokom godine, na nivou toga da se normalizuju odnosi i operativna komunikacija, ali ne i o stvarima iznad toga. Želimo da pojačamo komunikaciju sa vlasnicima akcija, sa 11 klubova”, zaključio je Caklis.

(MONDO) 

Danas objavljeno

Kirjos: Razočaran sam što Rusi nisu na Vimbldonu

Vanja A

Davidovac potpisao za evropskog velikana

Vanja A

Rukovodstvo Mančester junajteda ljuto na Ronalda

Vanja A

Ostavite komentar