"Situacija u vezi sa Šuaj Peng nastavlja da izaziva strah" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Situacija u vezi sa Šuaj Peng nastavlja da izaziva strah”

Predsednik ATP Andrea Gaudenci saopštio je da zahtevaju uspostavljanje direktne komunikacije kineske igračice Šuaj Peng i WTA organizacije.

Svetsko udruženje teniserki (WTA) suspendovalo je u sredu sve turnire u Kini, zbog zabrinutosti za bezbednost kineske igračice.

“Ponavljamo naš zahtev za direktnu komunikaciju igračice i WTA, kako bismo imali jasniju sliku o njenoj situaciji”, rekao je Gaudenci.

Gaudenci je u saopštenju dodao da veruje “da globalno prisustvo daje veće šanse za postizanje ciljeva”.

“Situacija u vezi sa Šuaj Peng nastavlja da pruža strah u našem sportu i van njega. Odgovor na našu zabrinutost do sada je bio nedovoljan. Nastavljamo da razgovaramo sa našim članovima i da pratimo razvoj situacije”, zaključio je Gaudenci.

Peng je u novembru nestala iz javnosti oko tri nedelje, nakon što je optužila bivšeg zamenika premijera Kine za seksualno zlostavljanje.

Njene objave na društvenim mrežama su nedugo po objavljivanju obrisane, a teniserka je nestala iz javnosti, da bi se 21. novembra prvi put pojavila u Pekingu, na turniru za mlade.

EPA/FRANCIS MALASIG

Predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) danas su saopštili da su obavili drugi razgovor sa Peng, putem video poziva, i da su i dalje zabrinuti za njenu bezbednost.

B92.

Danas objavljeno

Jokić prvi favorit za MVP nagradu!

Vanja A

Mijatović: Novak je poštovao propise

Vanja A

Denver doveo Kazinsa za narednih 6 utakmica

Vanja A

Ostavite komentar