Situacija u poplavljenim mjestima Hrvatske se stabilizuje - BIGportal.ba
Region Vijesti

Situacija u poplavljenim mjestima Hrvatske se stabilizuje

Situacija na poplavljenom području naselja Kokorići pored Vrgorca u Hrvatskoj danas je počela da se stabilizuje.

Očekuje se da bi već sutra, ako ne bude novih kišnih padavina, nivo vode trebalo bi da počne da opada, izjavio je Toni Poljak iz Splitskog HGŠ-a.

“Vodostaj i danas raste ali se taj porast meri u milimetrima što je znatno manji intenzitet porasta nego prethodnih dana. To znači kako možemo reći da porast vode dostiže svoj vrhunac i nadamo se da bi već sutra mogao početi da opada vodostaj na poplavljenom području, ako ne bude novih padavina,” rekao je Poljak za Hinu.

Dodao je da će pripadnici HGŠ nastaviti pomagati stanovništvu poplavljenog područja i sledećih dana, kao i da će njihov broj na terenu zavisiti od potreba na terenu.

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić optimističan je u pogledu daljeg razvoja okolnosti na poplavljenom području.

“Porast vodostaja bi tokom sledeće večeri do nedelje ujutro mogao dostići maksimum, međutim, možemo biti optimistični jer meteorološke prognoze za iduću sedmicu najavljuju lepše vreme, bez kiše, tako da možemo očekivati polako oticanje vode prema nižim poljima i prema Baćinskim jezerima,” rekao je Pranić.

Istakao je i da je najvažnije da tokom dosadašnjeg trajanja ove poplave niko nije povređen, a ljudi čije su kuće potopljene smešteni su kod rodbine.

Danas objavljeno

57 zemalja

M.

Srušio se helikopter za visokim zvaničnikom za bezbjednost: Bila i njegova supruga

M.

Hrvatska: Zaražena 4.751 osoba

M.

Ostavite komentar