26. Marta 2020.

“Situacija je loša po igrače, Jokić je dopremio kardio-spravu”

Big Portal

NBA liga je obustavila takmičenje pre dve nedelje, a nema indicija kada će biti nastavljena.

Pauza bez igranja i nemogućnosti standardnog režima treninga utiče na igrače, a takva situacija je i sa našim NBA zvezdama.

MOŽDA VAS ZANIMA

“Situacija je vrlo loša. U kućama su, mogu da odu po osnovne potrepštine, ali kažu da ih nije lako ni nabaviti, da je dosta toga razgrabljeno. Drugačije je kada ste kod kuće, u svojoj zemlji. Ovako, bez društva, situacija je prilično deprimirajuća. Treniraju u kućnim uslovima. Trčanja nema, rade se vežbe snage sa tegovima, parterne gimnastike. U nešto boljoj situaciji su igrači koji imaju dvorište i žive u toplijim krajevima”, rekao je Miodrag Ražnatović za “Večernje novosti”.

Prekid posebno ne prija Jokiću koji je bio u MVP ritmu sa prosekom od 20,2 poena, 10,2 skokova i 6,9 asistencija po meču.

“Utiče na njega u istoj meri u kojoj utiče na svakog drugog. Koliko znam, dopremio je neku kardio-spravu, bicikl ili traku, tako da daje sve od sebe da ostane u ritmu koji će mu olakšati povratak kad za to dođe vreme”.

Kada i ako se sezona nastavi pitanje je kakav nivo košarke ćemo gledati.

“Sportisti su navikli na svakodnevne treninge, problem je i pauza od sedam dana. Još veći problem je mogućnost povreda, tim pre što se nagoveštava da će se možda igrati i tri utakmice nedeljno. Neka istraživanja pokazuju da je nakon ‘lok-auta’ broj povreda NBA igrača bio neuporedivo veći u odnosu na sezonu pre i sezonu posle”, zaključio je Ražnatović.

Grafika SofaScore

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare