Situacija eskalira: Iranci i Britanci našli su se "na nišanu" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Situacija eskalira: Iranci i Britanci našli su se “na nišanu”

Tri iranska broda pokušala su da blokiraju prolaz britanskom tankeru kroz Ormuški moreuz, ali su se povukla posle upozorenja britanskog ratnog broda. U saopštenju predstavnika britanske vlade navodi se da se brod HMS Motrouz našao između iranskih brodova i broda britanske mornarice koja je uputila verbalno upozorenje iranskim brodovima nakon…

Tri iranska broda pokušala su da blokiraju prolaz britanskom tankeru kroz Ormuški moreuz, ali su se povukla posle upozorenja britanskog ratnog broda.

U saopštenju predstavnika britanske vlade navodi se da se brod HMS Motrouz našao između iranskih brodova i broda britanske mornarice koja je uputila verbalno upozorenje iranskim brodovima nakon čega su se oni okrenuli.

Incident se dogodio skoro nedelju dana pošto je Britanska kraljevska mornarica zaplenila jedan iranski tanker kod Gibraltara zbog sumnje da krši sankcije noseći naftu za Siriju, navodi Rojters.

“Zabrinuti smo zbog ove akcije i nastavljamo da pozivamo iranske vlasti da deeskaliraju situaciju u regionu”, dodao je predstavnik britanske vlade.

Sa druge strane, iranska Revolucionarna garda negirala je navode britanske mornarice navodeći da bi, da je dobila naređenja o zapleni nekog broda, odmah to i izvršila.

“Nije bilo sukoba sa stranim brodovima, naročito sa engleskim brodovima”, navela je iranska garda.

Danas objavljeno

Izetbegović: Nema pomaka u pregovorima o izmjeni Izbornog takona BiH

M.

Eksplozija bombe potresla Minhen, ima ranjenih

M.

EU usvojila peti paket sankcija protiv Belorusije

M.

Ostavite komentar