Sitnica uz koju će savršeno lakirani nokti trajati dvostruko duže - BIGportal.ba
Magazin Moda

Sitnica uz koju će savršeno lakirani nokti trajati dvostruko duže

Neprestano smo u potrazi za novim beauty trikovima, trendovima, viralnim proizvodima i savjetima. Bez obzira na to što često pomislimo da smo već čuli sve, to definitivno nije istina. Možda znamo kako izbjeći to da nam se ruž ne preslikava na zube, kao i sva pravila oblikovanja obrva. No, kad…

Neprestano smo u potrazi za novim beauty trikovima, trendovima, viralnim proizvodima i savjetima. Bez obzira na to što često pomislimo da smo već čuli sve, to definitivno nije istina. Možda znamo kako izbjeći to da nam se ruž ne preslikava na zube, kao i sva pravila oblikovanja obrva. No, kad se radi o kućnoj manikuri, možda mislite da slijedite svako pravilo koje postoji, ali to vrlo vjerovatno nije tako.

Koristite li uvijek staklenu turpiju kako ne biste oštetili svoj prirodni nokat? Brinete li o svojim zanokticama? Koristite li kvalitetan lak za nokte? ‘Zapečatite’ li rubove? Radite sve ovo, ali ipak vam lak za nokte ne izdrži duže od par dana.? Postoji još jedna sitnica na koju vjerovatno niste mislili ili ste ju smatrali nebitnom, a toliko je jednostavna i upravo bi ona mogla riješiti sve vaše nedaće vezano uz manikuru. Radi se o pravilnom odabiru odstranjivača laka za nokte.

Sve što vam je oduvijek nedostajalo je kvalitetan odstranjivač laka za nokte

Naime, nije u pitanju lak koji koristite ili način na koji ga nanosite. Vjerovali ili ne, stvar je u odstranjivaču laka za nokte koji ste prethodno koristili. Obično mnogi biraju najbolji, najdugotrajni lak za nokte, ali uzimaju najpovoljniji odstranjivač laka, pod pretpostavkom da je svaki isti. Međutim, stručnjaci kažu da će kvalitetan odstranjivač laka za nokte produžiti trajanje vaše manikure.

Sve što trebate je upotrijebiti ga za uklanjanje postojećeg laka, kao i za pripremu noktiju prije nanošenja baznog laka za novu manikuru. Lak za nokte će vam trajati duže bez pucanja, što znači da možete bezbrižno kreirati slatke dizajne i uložiti vrijeme kreirajući savršenu manikuru jer se sad to i isplati. Naravno, bit će potrebno neko vrijeme koristiti kvalitetniji odstranjivač kako bi vam se nokti prvo u potpunosti oporavili, ali bit će vrijedno toga.

Izvor: Journal..hr

Danas objavljeno

U Madridu otvorena soba za plakanje! (VIDEO)

Vanja A

Glumica se zaljubila tokom karantina, uslijedila je filmska priča

Vanja A

Navijačica zbog čijih pirsinga na grudima su svi odlijepili

Vanja A

Ostavite komentar