1. Novembra 2021.

Sistematizacija GU Banjaluka: 50 odsto manje rukovodećih mjesta

Big Portal

Istakao je da je sistematizacijom broj odjeljenja smanjen na devet.

“Odjeljenje komunalne policije i Odjeljenje za inspekcijske poslove novom sistematizacijom Gradske uprave spajaju se u jedno odjeljenje, a Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje spaja se s Odjeljenjem za privredu”, pojasnio je Stanivuković.

Dodao je da će Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport i Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku biti spojeno u novo – Odjeljenje za društvene djelatnosti.

“Odmah poslije objavljivanja sistematizacije možemo očekivati i konkurse za načelnike devet odjeljenja. Odluka o raspisivanju konkursa za načelnike može ići već na sljedeću sjednicu Skupštine grada, ali ne možemo reći kada će konkursi biti objavljeni jer vidimo koliko sjednice traju. To nije do nas”, naveo je Stanivuković.

Dodao je da će se sistematizacijom za 50 odsto smanjiti broj rukovodećih mjesta.

“Ona će biti dosta ekonomičnija, ali i produktivnija po grad”, kazao je Stanivuković.

Kako je ranije rekao, na konkurs za načelnike odjeljenja moći će da se prijave i ljudi koji su sada na tim pozicijama, ali i svi ostali građani.

“Novom sistematizacijom doći će do smjena, uzimajući u obzir da će biti i manje odjeljenja. Ovim će biti ušteđeno dosta novca, te racionalizovani troškovi. Nadam se da bi do kraja godine trebalo da dobijemo načelnike”, istakao je ranije Stanivuković.

Početkom ove godine on je predlagao da u budućem sastavu administracije Gradske uprave bude ukupno sedam odjeljenja, plus Služba za zajedničke poslove i Kabinet gradonačelnika.

Tada je predložio da to budu Odjeljenje za opštu upravu, Odjeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Odjeljenje za prostorno uređenje, Odjeljenje za finansije, Odjeljenje za saobraćaj, komunalne i stambene poslove, Odjeljenje za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu, Odjeljenje za Komunalnu policiju i inspekcijske poslove, te Služba za zajedničke poslove i Kabinet gradonačelnika.

Gradska uprava trenutno ima 12 odjeljenja, i to Odjeljenje za saobraćaj i puteve, Odjeljenje za komunalne poslove, Odjeljenje za privredu, Odjeljenje za finansije, Odjeljenje za opštu upravu, Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, Odjeljenje za inspekcijske poslove, Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu, Odjeljenje za prostorno uređenje i Odjeljenje Komunalne policije.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare