Sistem je pred kolapsom - ovo je tačka kad sve puca - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sistem je pred kolapsom – ovo je tačka kad sve puca

Zdravstveni sistem zemlje je pred pucanjem, objavili su hrvatski mediji, navodeći tačku koja će biti prelomna za pucanje celog sistema.

Klinički bolnički centar “Sestre Milosrdnice” u ovom trenutku “van pogona” ima 124 zdravstvena radnika jer su oni ili zaraženi koronavirusom ili su u samoizolaciji. U Kliničkoj bolnici “Sveti Duh” već je 11 pozitivno testiranih, piše Jutarnji list.

Slično je i u bolnici u Splitu, jer kažu da mogu da funkcionišu sa do 50 teških pacijenata, a sada ih je već 30.

Jutarnji podseća da dnevni broj zaraženih i hospitalizovan dramatično raste a da vlada nije izložila nikakav konkretan plan borbe protiv epidemije. Istovremeno, mediji prenose i projekcije stručnjaka da bi u Hrvatskoj za dve nedelje moglo biti i 1.000 slučajeva dnevno.

To je ta tačka u kojoj je funkcionisanje zdravstvenog sistava ozbiljno ugroženo – pre svega zbog izloženosti zdravstvenog kadra zarazi, zbog koje bi se moglo dogoditi da o obolelima nema ko brinuti, naveo je Jutarnji list.

Podsetimo, dva dana za redom Hrvatska je zabeležila apsolutni rekord po broju novozaraženih, i oba puta te cifre su iznad 700.

(B92)

Danas objavljeno

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Zahtjev za hitno povlačenje konzula Admira Atovića

M.

Ostavite komentar