3. Januara 2022.

Širom svijeta otkazano više od 4.000 avionskih letova

Big Portal

Prema podacima sa sajta za globalno praćenje avio-letova Flajt aver, sinoć do 20.00 časoca po Griniču otkazano je više od 2.400 letova prema i iz SAD, a više od 11.200 letova je odloženo do daljeg.

Među avio-kompanijama koje su imale najviše otkazanih letova su “Skaj vest” – 510 i “Sout vest” – 419, a preko 3.300 letova je otkazano samo do podneva, od kojih u SAD 1.900, navodi se na sajtu Flajt aver, prenio je Rojters.

Božićni i novogodišnji praznici su vrijeme kada se najviše putuje avionom, ali brzo širenje visoko prenosive varijante omikron soja virusa korona dovelo je do naglog porasta broja zaraženih, primoravajući avio-kompanije da otkažuju letove jer je veliki broj pilota i članova posada morao da ostane u karantinu.

Transportne agencije širom SAD takođe su obustavile ili smanjile obim poslovanja zbog nedostatka osoblja, jer je veliki broj zaposlenih potvrđeno zaražen korona virusom, dodaje Rojters.

U posljednja 24 sata nadležne američke službe su registrovale 346.869 novozaraženih virusom korona, a broj preminulih kovid pacijenata u istom pereiodu bio je 377.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare