12. Juna 2021.

Širom Španije protesti: Tuga i bes; “Dosta je”

Big Portal

Spasioci nastavljaju potragu za mlađom sestrom, jednogodišnjom Anom, nakon pronalaska tela njene starije sestre Olivije, a glavni osumnjičeni je njihov otac Tomas G., koji u aprilu nije vratio decu majci od koje je razveden.

On je takođe vodi kao nestao.

List “El Pais” navodi, pozivajući se na sudske izvore, da su otisci prstiju potvrdili da je telo pronađeno na dnu mora devojčice Olivije.

Porodica je živela na Tenerifima, gde su zvaničnici i neki lokalni stanovnici minutom ćutanja odali počast.

“Ovde smo da osudimo situaciju koja se događa češće nego što bi trebalo i da kažemo: ‘dosta je’ i da moramo zaštititi žene i decu koje su žrtve muškog nasilja”, kazala je Nuria Fernandez, jedna od učesnika protesta na Tenerifima.

U Madridu su se hiljade ljudi okupile na “Puerta del Sol” uzvikujući “Oni nisu ludi, oni su ubice”, aludirajući na roditelje koji su ubili sopstvenu decu.

“Cela Španija je u šoku, sva naša podrška ide onima čija je bol apsolutno neizdrživa i nepojmljiva, oštro odbacujemo seksističko nasilje, koje neki još negiraju u našoj zemlji”, kazao je premijer Pedro Sančez u petak tokom posete Kostariki.

Telo Olivije pronađeno je na dubini od 1.000 metara u sportskoj torbi, privezano sidrom, blizu mesta gde je plovio očev čamac.

U blizini je pronađena i jedna prazna sportska torba.

Vlasti su zatražile pretragu nakon što su na moru pronađene stvari koje su pripadale ocu.

Španska leva vlada stavila je na vrh svojih političkih prioriteta borbu za ženska prava i protiv mačističkih stajališta.

Skoro 1.100 žena ubili su njihovi partneri ili bivši partneri otkako je takav registar ustanovljen 2003., neposredno pre usvajanja zakona koji se tretira kao polno nasilje, dok je 39 dece ubijeno tokom napada na njihove majke od 2013. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare