Sirijska opozicija uz pomoć turske vojske zauzela pogranični grad - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Sirijska opozicija uz pomoć turske vojske zauzela pogranični grad

Snage sirijske opozicije su uz podršku turske vojske zauzele centar grada Ras el Ajn u Siriji, prenose mediji.

Ministarstvo odbrane Turske je saopštilo da su turska vojska i Sirijska nacionalna armija, koje su vodile ofanzivu na sjeveru Sirije, preuzele kontrolu nad strateški važnim gradom Ras el Ajnd.

“Nakon uspješnih borbenih dejstava, koja se sprovode u okviru operacije ‘Izvor mira’ istočno od Eufrata, preuzete su pod kontrolu četvrti grada Ras el Ajn”, navedeno je u saopštenju.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da počinje operacija “Izvor mira” u Siriji. Ankara je saopštila da su dejstva turske vojske usmjerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije Islamska država.

Operaciju Turske oštro kritikuje nekoliko susjednih zemalja, kao i SAD i Evropska unija. Predsjednik SAD Donald Tramp je zaprijetio da će “razoriti tursku ekonomiju” ako Ankara “pređe granice dozvoljenog” i obećao “snažan udar” ako Turska “ne bude igrala po pravilima”.

Ministar finansija SAD Stiven Mnučin je saopštio da Tramp namjerava da ovlasti njegovo resorno ministarstvo za uvođenje sankcija Ankari.

Danas objavljeno

EU: Holokaust je najveća tragedija u istoriji čovečanstva

M.

Zabrinjavajući podatak za Srbiju: Ovo su najgori podaci od Drugog svjetskog rata

M.

Isplivalo u javnost: Teške optužbe na račun jednog od direktora SZO

M.

Ostavite komentar