6. Augusta 2020.

ŠIPOVO NA NOGAMA: Procurili svi detalji, evo kako je policijski inspektor istukao radnika gradskog bazena…

Big Portal

Kako je za “Nezavisne” potvrđeno, zbog ove situacije, koja se desila 30. jula, održana je vanredna sjednica Foruma za bezbjednost građana opštine Šipovo, na kojoj je, između ostalog, zaključeno da je, zbog ponašanja policijskog službenika, narušena bezbjednosna situacija na području opštine, jer je Lekić, kako se navodi, u više navrata prekoračio ovlaštenja.

“Forum za bezbjednost građana smatra da je Đorđe Lekić u više navrata zbog svog nezakonitog i nepravilnog rada zloupotrijebio i prekoračio ovlaštenja, čime je povrijedio prava i slobode građana”, navodi se u zaključku.

Kako je za “Nezavisne” ispričao Muždeka, koji je zaposlen kao samostalni referent za sport u Opštini Šipovo, tog dana obavljao je redovne poslove na javnom gradskom bazenu, na kojem su jasno izložena pravila ponašanja.

“Nakon više upozorenja jednom mladiću da se neprimjereno ponaša, rekao sam mu da se udalji iz bazena, što je on bez pogovora i uradio. Nakon toga, prišla mi je jedna maloljetnica i rekla da nije trebalo da ga udaljim. Nakon što sam joj objasnio da je to moj posao, ona nije stala, išla je za mnom oko bazena i govorila kako ne znam da radim taj posao i počela da me vrijeđa. Nisam imao strpljenja, rekao sam joj da me ne uznemirava i da ide, ali ona je sve to pogrešno protumačila i pozvala svog oca, koji je policijski službenik”, rekao je Muždeka.

Dodao je da su nakon nekog vremena došli policajci i pozvali ga u stanicu da da izjavu, jer je vrijeđao djevojku, a tu je bio Milan Plavšić, predsjednik Skupštine opštine Šipovo, koji im je rekao da iz bezbjednosnih razloga prvo završi radne obaveze i kasnije dođe pa je otišao navečer, kad je sve završio.

“U stanici su me dočekala dvojica policajaca. Počeo sam davati izjavu šta se desilo, a onda je u prostoriju uletio Đorđe Lekić, koji mi je drsko rekao da ustanem, a čim sam ustao, udario me dlanom u glavu te sam udario zatiljkom u zid. Kada sam, šokiran, upitao zašto mi je to uradio, počeo je da me vrijeđa, psuje mi majku i porodicu. Rekao mi je: “Šta si ti rekao kćerki mog najboljeg druga?” Pokušavao sam mu reći da nisam ništa, ali jednostavno, od šoka nisam mogao izustiti ni riječ. Još jednom me udario šakom u grudi te prijetio da će mi se osvetiti. Rekao mi je i da zahvalim Bogu što mu nisu dozvolili da me zatvori preko noći u pritvor, jer bih tek tada vidio šta su batine s obzirom na to da bi me lično ubio kao psa”, navodi Muždeka.

Kada je inspektor izašao, sjeo je, kaže, na stolicu, a zatim se Lekić vratio i pitao ga ko mu je dozvolio da sjedne, jer će izjavu dati stojeći. Šokantno je što se sve ovo, prema njegovim riječima, desilo u prisustvu dvojice policajaca, koji su sve nijemo posmatrali. Muždeka, koji kaže da nikad nije imao problema sa zakonom, zbog ovog događaja, kako tvrdi, noćima nije spavao, jer takvo poniženje nikad nije doživio.

Osim Muždeke, kako se navodi u zaključku Foruma za bezbjednost građana opštine Šipovo, još sedam osoba je, također, prijavilo nezakonito ponašanje spomenutog inspektora.

SB

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare