SIPA uključena u istragu povodom prijetnji Tadićevoj - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

SIPA uključena u istragu povodom prijetnji Tadićevoj

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je, zajedno s drugim nadležnim institucijama i policijskim agencijama, uključena u istragu povodom prijetnji upućenih glavnoj tužiteljki Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordani Tadić i njenoj porodici.

“Državna agencija za istrage i zaštitu preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja počinilaca tog djela”, kazao je Feni portparol te agencije Luka Miladinović, komentirajući upit u vezi s angažmanom SIPA-e na istrazi tog slučaja.

Podsjetio je kako je SIPA u ponedjeljak informisana od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT BiH) o prijetnjama upućenim glavnoj tužiteljki Tužilaštva BiH.

Miladinović je dodao kako SIPA postupa u parnerstvu i koordinaciji s drugim nadležnim institucijama i agencijama, uključujući Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH (OSABiH), DKPT i Tužilaštvo BiH

Direktor DKPT-a BiH Mirsad Vilić u ponedjeljak je izjavio kako je, povodom spomenutih prijetnji upućenih putem društvenih mreža, dodatno podignut nivo sigurnosti glavne tužiteljke Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice, te da poduzete mjere i radnje ostaju na snazi do daljnjeg.

(Fena)

Danas objavljeno

Ministarstvo zatražilo hitno izjašnjenje Atovića zbog poziva na rat

M.

Steže se obruč oko ubice porodice Đokić: Jake policijske snage u selu gdje su pronađena spaljena tijela

M.

U Sloveniji najveći dnevni broj infekcija Kovid-19 od marta

M.

Ostavite komentar