SIPA uhapsila tri osobe - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

SIPA uhapsila tri osobe

Luka Miladinović, portparol Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) za N1 je potvrdio da su okončani pretresi na šest lokacija u Tuzli i Srebrenici, nakon kojih su uhapšene tri osobe koje se sumnjiče za izvršenje više krivičnih djela.

“Policijski službenici SIPA-e okončali su današnje aktivnosti. Izvršeni su pretersi na više lokacija u Srebrenici i Tuzli. Lišena su slobode tri lica zbog sumnje da su počinila krivična djela udruživanja radi izvršenja krivičnog djela, pripremanje izvršenja krivičnog djela, falsikfikovanja isprava, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava”, istakao je Miladinović.

On je kazao da je tokom pretresa otkriveno i oduzeto više mobilnih telefona, rokovnika, kopija izvoda sa biračkih mjesta, pištolj, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

Tri osobe koje su uhapšene bit će privedene u prostorije SIPA-e, tu će se izvršiti kriminalistička obrada, a o daljem postupanju sa njima će odlučiti postupajući tužilac.

Akcija SIPA-e je izvršena po naredbi Tužilaštva i Suda BiH, rekao je Miladinović.

Nezakonitosti koje se istražuju odnose se za izborni proces iz 2020. godine i navode o manipulacijama i nezakonitostima oko prijava građana za glasanje iz inozemstva.

Danas objavljeno

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Erdogan: U toku pripremni radovi za gasno čvorište

M.

Bajden dao “signal” Zelenskom: Vrijeme je za razgovor…

M.

Ostavite komentar