SIPA U FONDU ZDRAVSTVA SRPSKE: Istražioci “češljaju” UVOZ RESPIRATORA vrijedan milione - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

SIPA U FONDU ZDRAVSTVA SRPSKE: Istražioci “češljaju” UVOZ RESPIRATORA vrijedan milione

Istražioci SIPA trenutno su u Fond zdravstvenog osiguranja, saznaje Srpskainfo.

Izvor iz Agencije za istrage i zaštitu objasnio je da je u fokusu istrage dokumentacija vezana za milionski uvoz respiratora u Republiku Srpsku.

– Istražioci su trenutno u Fondu zdravstvenog osiguranja, a detaljnije informacije biće poznate naknadno- objasnio je izvor iz istrage.

Iz Fonda su potvrdili da su istražioci SIPA u ovoj instituciji i naveli da je njihov stav u konkretnom slučaju poznat od ranije, te da stoje na raspolaganju istražiocima.

-Stojimo na raspolaganju da se što prije utvrdi činjenično stanje i tako stane u kraj dezinformacijama- naveli su iz FZO RS.
Podsjetimo, Srpskainfo je još ranije ekskluzivno objavila da je Tužilaštvo BiH formiralo novi predmet oko uvoza respiratora tokom vanrednog stanja, a u ovom slučaju u fokusu su respiratori uvezeni u Republiku Srpsku.

Predmet je formiran nakon informacije koju je Tužilaštvu BiH dostavila SIPA.

– Nakon što nam je dostavljena informacija od strane Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koja se odnosi na nabavke respiratora na području RS, formiran je predmet i na njemu radi tim tužilaca – potvrdio je ranije Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

U pitanju je nabavka 50 respiratora za intenzivnu njegu, a koje je Fond za zdravstveno osiguranje Republike Srpske firmi iz Banjaluke plaćao 157.312 maraka po komadu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Island počeo prvi da izdaje “covid pasoše”

M.

Lideri Alijanse će donijeti odluke o jačanju NATO-a

M.

BiH zvanično uputila zahtjeve proizvođačima za direktnu nabavku vakcina protiv korone

M.

Ostavite komentar