SIPA U FONDU ZDRAVSTVA SRPSKE: Istražioci “češljaju” UVOZ RESPIRATORA vrijedan milione - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

SIPA U FONDU ZDRAVSTVA SRPSKE: Istražioci “češljaju” UVOZ RESPIRATORA vrijedan milione

Istražioci SIPA trenutno su u Fond zdravstvenog osiguranja, saznaje Srpskainfo.

Izvor iz Agencije za istrage i zaštitu objasnio je da je u fokusu istrage dokumentacija vezana za milionski uvoz respiratora u Republiku Srpsku.

– Istražioci su trenutno u Fondu zdravstvenog osiguranja, a detaljnije informacije biće poznate naknadno- objasnio je izvor iz istrage.

Iz Fonda su potvrdili da su istražioci SIPA u ovoj instituciji i naveli da je njihov stav u konkretnom slučaju poznat od ranije, te da stoje na raspolaganju istražiocima.

-Stojimo na raspolaganju da se što prije utvrdi činjenično stanje i tako stane u kraj dezinformacijama- naveli su iz FZO RS.
Podsjetimo, Srpskainfo je još ranije ekskluzivno objavila da je Tužilaštvo BiH formiralo novi predmet oko uvoza respiratora tokom vanrednog stanja, a u ovom slučaju u fokusu su respiratori uvezeni u Republiku Srpsku.

Predmet je formiran nakon informacije koju je Tužilaštvu BiH dostavila SIPA.

– Nakon što nam je dostavljena informacija od strane Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koja se odnosi na nabavke respiratora na području RS, formiran je predmet i na njemu radi tim tužilaca – potvrdio je ranije Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

U pitanju je nabavka 50 respiratora za intenzivnu njegu, a koje je Fond za zdravstveno osiguranje Republike Srpske firmi iz Banjaluke plaćao 157.312 maraka po komadu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Usvojili su, zvanično

Vanja A

Vatreni okršaj kod američke granice: Vojska hitno reagovala, ima mrtvih

Vanja A

Snažan zemljotres u regionu Tajvana

Vanja A

Ostavite komentar