26. Februara 2022.

SIPA: Sedam lica lišeno slobode zbog nedozvoljenog prometa opojnim drogama

Big Portal

Tom prilikom su ivršeni pretresi stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari i slobode lišili sedam lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama iz Krivičnog zakona BiH i krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz Krivičnog zakona Republike Srpske.

Lica lišena slobode su sprovedene u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, te će po završetku navedenih radnji biti predata u dalju nadležnost Tužilažilaštvu BiH.

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto 500 grama opojne droge kokain, oko tri kilograma opojne droge marihuana i deset mobilnih telefona, navodi se u saopštenju.

Aktivnosti policijskih službenika SIPA su realiziovane po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH i u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, Ministarstva unutarašnjih poslova Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare