SIPA: Pandža suspendovan - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

SIPA: Pandža suspendovan

Direktor Državne Agencije za istrage i zaštitu privremeno je suspendovao policijskog službenika SIPA-e Marka Pandžu do okončanja disciplinskog postupka. Informacija o privremenoj suspenziji policijskog službenika SIPA-e u činu mlađeg inspektora potvrđena je za N1.

Saznajemo da je postupajući po zahtjevu Odjeljenja za untrašnju kontrolu disciplinska komisija pokrenula disciplinski postupak zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti, ponašanje koje narušava ugled policijskog organa i zlupotrebu službenog položaja.

Podsjećamo, Pandžino ime u javnosti se posljednjih dana dovodi u vezu s navodnim primanjem mita u kojem je, kako su mediji posljednjih dana javljali, nalazi i prvi čovjek Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija.

Magazin Žurnal jučer je objavio video video razgovora između Milana Tegeltije i Nermina Aleševića i predaju novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži.

Žurnal je ranije objavio da je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija umiješan u koruptivne radnje. Konkretno, da je trgovao krivičnim istragama. Žurnal navodi da je za predsjednika VSTV-a Milana Tegeltiju, inspektor SIPA-e iz Banjaluke Marko Pandža preuzeo 2.000 KM, da kako tvrdi Žurnal ubrza istragu za biznismena Nermina Aleševića iz Velike Kladuše koji je suvlasnik kompanije u krugu Agrokomerca. Alešević se požalio na nefunkcionisanje rada Tužilaštva KS.

(N1)

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar