SIPA oduzela oko 3,5 kilograma zlatnog i srebrenog nakita - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

SIPA oduzela oko 3,5 kilograma zlatnog i srebrenog nakita

SIPA otkrila i privremeno oduzela oko 3,5 kilograma zlatnog i srebrnog nakita

U nastavku aktivnosti u okviru operativne akcije kodnog naziva „Zlatni karat“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Kantona Sarajevo, pretresli tri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelima iz člana 214 „Krijumčarenje“, člana 215. „Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“, člana 210. „Poreska utaja ili prevara“ i člana 208. „Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova“, istog zakona.

Prilikom pretresa stambenog objekta, poslovnog objekta i sefa koji se nalazi u jednoj komercijalnoj banci, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli oko 3,5 kilograma zlatnog i srebrnog nakita, mobilni telefon, tri digitalne vage, te raznu dokumentaciju koja će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku

O realizaciji navedenih naredbi policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuće izvještaje, koji će zajedno sa prilozima biti dostavljeni Sudu BiH Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz SIPA-e.

(BN)

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar